27 mai 2022 | 20:19

Plajele „secrete” din România: locurile de pe litoral unde nu există „rușine”

ENTERTAINMENT
Plajele „secrete” din România: locurile de pe litoral unde nu există „rușine”

Cu toate că litoralul românesc este din ce în ce mai scump, mulți turiști aleg să meargă aici în continuare. Aparte de plajele cunoscute din România, există și plaje secrete ferite de aglomerație și zgomot, dar și plaje pentru cei care preferă să se bronzele în costumul lui Adam sau al Evei.

Sezonul estival așteaptă miile de turiști să ajungă pe cele mai cunoscute plaje din România, însă nu toți preferă aceste locuri aglomerate și gălăgioase de cele mai multe ori. Dacă în anii trecuți, încă mai existau stațiuni liniștite, în prezent, zarva poate fi întâlnită în oricare dintre aceste stațiuni. Aceste plaje mai sunt denumite și ca fiind „secrete” pe baza faptului că nu au o campanie de marketing atât de ridicată precum Mamaia, Vama Veche sau Costinești, astfel că sunt cunoscute mai mult de către locuitorii din zonă decât de către turiști.

Mulți turiști și nu numai, sunt mereu în căutare de plaje mai puțin cunoscute unde se pot bucura de un concediu liniștit și relaxant la malul Mării Negre. Astfel, unii aleg să meargă să marea turcoaz a plajei de la Tuzla. Aceasta este foarte lăudată pentru apa curată dar și pentru liniștea de care au parte aici.

Plaje unde gasesti liniste nudisti corbu vadu vama veche costinesti litoral 2022

Plaja Vadu (Captura foto Youtube)

Plajele „secrete” din România unde te poți relaxa și face nudism

Un loc similar se află la doar 5 kilometri distanță, undeva între stațiunile Eforie Sud și Eforie Nord. Departe de stațiunile suprapopulate, aceste plaje reprezintă un refugiu pentru concediile de odihnă ale turiștilor. Plaje similare pot fi găsite și la Corbu, Vadu sau Gura Portiței.

Litoralul românesc oferă, de asemenea, plaje și pentru cei care doresc să renunțe la haine și inhibiții și să se bronzeze. Plaja din Sulina este una dintre acestea, acolo unde nudiștii preferă să stea la plajă fără costum de baie și unde mai pui că este o plajă liniștită.

La Sfântu Gheorge se regăsește o altă plajă foarte lungă și primitoare pentru nudiști. O mică problemă ar fi accesibilitatea ei, însă din acest punct de vedere, reprezintă un plus de intimitate pentru cei care doresc să fie 100% „liberi la mare”.

Anterior am menționat că Gura Portiței este o plajă liniștită. Pe lângă acest lucru, află că dacă îți place să practici nudismul și acest loc poate fi o alegere pentru tine, având în vedere că foarte puțini oameni se regăsesc aici. Ai grijă însă să faci acest lucru după complexul turistic, acolo unde nudismul nu este permis.

Stațiunea Eforie Nord oferă, de asemenea, o porțiune de plajă pentru cei care doresc să facă nudism. O astfel de plajă se mai poate regăsi în stațiunea tineretului, Costinești. Acest loc mai este cunoscut și sub numele de Golful Francezului. Cu toate că plaja nu este mare, ea reprezintă o opțiune pentru nudiștii aflați în această stațiune.

Stațiunile Vama Veche și 2 Mai, de asemenea, nu mai dispun de astfel de plaje, mai ales în cazul primei stațiuni care a devenit extrem de populară în ultimii ani și nefiind ceea ce știam cândva, o plajă cu muzică rock și folc, focuri de tabără și concerte de chitară.

Dacă te afli în Vama Veche și ai nevoie de intimitate pe plajă, cel mai indicat ar fi să mergi spre marginile plajei sau pe bucata de nisip dintre 2 Mai și Vamă. Ar fi cam singurele opțiuni de care dispui în aceste locuri dacă ești adept al nudismului.

Citește și: Plaja pentru nudiste care a fost amenajată la 70 de kilometri de București. Explicația Primăriei