Plaja pentru nudiste care a fost amenajată la 70 de kilometri de București. Explicația Primăriei

Plaja pentru nudiste care a fost amenajată la 70 de kilometri de București. Explicația Primăriei
Plaja pentru nudiste care a fost amenajată la 70 de kilometri de București

Plaja pentru nudiste care a fost amenajată la 70 de kilometri de București. Care este explicația Primăriei. Plaja este situată într-o comună din Bărăgan. Nu există însă drum direct până acolo, ci se ajunge prin curțile localnicilor. Primăria a cosit însă buruienile, a adus nisip fin și a amenajat un loc special pentru ca femeile care vin la plaja denumită „La Femei” să aibă parte de momente pentru relaxare.

Plaja pentru nudiste care a fost amenajată la 70 de kilometri de București

Plaja pentru nudiste „La femei” se află în Mitreni, Călărași. În balta Potcoava cu nămol sulfuros, ca la Techirghiol, s-a amenajat, în zona numită „La femei” un loc cu nisip fin, însă nu este un loc unde se ajunge repede, căci nu există indicatoare și o poți găsi doar dacă întrebi pe uliță.

„- Se intră pe la Viorica, prin vale pe acolo. Dă poarta la o parte și intră și mașinile până aici. La puțul ăla, acolo, are drum. Că vara deschide poarta și intră lumea pe acolo, că aici fac goale femeile”, a explicat o localnică pentru Digi24.ro.

„- Pe aici mergem la plajă?

– Da! Drept acolo ieșim.

– Era nevoie de plaja asta aici?

– Era nevoie. Că aici face femeile goale.

– Plajă… Nudism.

– Și nu fac încolo.

– Nudism, adică.

– Da. Se dezbracă complet și face. Au venit vreo 60 acum un an.

– Pentru ce e bun?

– Pentru reumatism, pentru alea… Uite, o să-mi fac și eu.

– O să mergeți și dumneavoastră la plajă?

– Dar am mai făcut. Nu zic că n-am făcut.

– Păi dacă mergeți la plajă trebuie să faceți nudism.

– Da. Păi nu fac aici?

– Am înțeles. Spre plajă pe unde o luăm?

– Uite, pe aici.

– Pe care parte?

– Pe aici, drept de vale.

– Sunt șerpi?

– Ei… Acum fug șerpii de oameni. Uite așa: Pe cărarea asta, până-n vale. Și-n partea asta a amenajat primarul”, se arată într-un reportaj, potrivit Digi24.ro.

Plaja pentru doamne, o tradiție la Mitreni

Plaja nudistelor este un loc plăcut, iar peisajul se aseamănă cu frumusețea Deltei. Viceprimarul Florin Chirnogeanu spune că plaja pentru doamne este o tradiție a locului.

„- Plaja pentru doamne! Este tradiție la noi cu plaja pentru doamne. Și anul ăsta am mai băgat câteva sute de tone de nisip și-am reamenajat-o, dacă pot spune așa. Accesul se mai face printr-un loc. Se coboară pe la fosta discotecă. Deja am făcut… N-ați fost pe acolo. (…) Așa… Pe la Minciună. Am toaletat acolo, am tuns iarba. Se poate ajunge. Se merge pe jos, sunt câteva sute de metri. Dar se ajunge și pe acolo.  Nămolul nostru are proprietăți recunoscute de bunicii noștri de mult timp, spune viceprimarul. Care sunt exact nu pot să vi le spun”, a spus acesta.

Localnicii cred în calitățile nămolului bălții pentru trup și suflet.

„- Eu m-am simțit bine. Adică nu mai mă doare genunchiul. Că m-a durut genunchiul și am făcut la genunchi terapie. Și mă simt bine!”, a spus o localnică pentru sursa citată.

Localnicii spun că înainte vreme oamenii se înghesuiau să se trateze cu acest nămol, din toate părțile. Comuna nu dispune însă de pensiune, motel sau alt loc în care să se cazeze, însă dacă își doresc un sejur la Mitreni pot găsi adăpost la localnici.