19 apr. 2022 | 15:19

Serghei Șoigu acuză SUA și țările occidentale că „fac totul pentru a întârzia operaţiunea specială” din Ucraina

ULTIMA ORĂ
Serghei Șoigu acuză SUA și țările occidentale că „fac totul pentru a întârzia operaţiunea specială” din Ucraina

Serghei Șoigu acuză SUA și țările occidentale că „fac totul pentru a întârzia operaţiunea specială” din Ucraina. Ministrul rus al Apărării spune totodată că armata rusă e pe drumul cel bun în ceea ce privește eliberarea separatiștilor din Donețk și Lugansk. Mai mult decât atât, înaltul oficial îi laudă pe soldații plecați în război și spune că aceștia ”dau dovadă de curaj și eroism”.

Serghei Șoigu acuză SUA și țările occidentale că „fac totul pentru a întârzia operaţiunea specială” din Ucraina

„Planul de eliberare a republicilor populare Donețk și Lugansk este implementat în mod consecvent și se iau măsuri pentru stabilirea unei vieți pașnice”, și a început discursul Serghei Șoigu.

Acesta a vorbit cu mândrie despre curajul militarilor ruși și evidențiază încă o dată că Rusia trebuie să aibă o evoluție în ceea ce privește capacitatea armatei, având în vedere evenimentele desfășurate în ultimele luni.

„Statele Unite și țările occidentale controlate fac totul pentru a întârzia cât mai mult posibil operațiunea militară specială. Volumele tot mai mari de livrări de arme străine demonstrează clar intențiile lor de a provoca regimul de la Kiev să lupte „până la ultimul ucrainean”, a spus el.

Trupele trimise de la Kremlin au invadat luni noapte estul Ucrainei. Volodimir Zelenski a declarat printr-un mesaj pe rețelele de socializare că Rusia a lansat „Bătălia pentru Donbas” în est și că „o porțiune foarte mare a întregii armate ruse este concentrată acum pe această ofensivă”. „Nu contează câte trupe vor trimite rușii acolo, vom lupta. Ne vom apăra”, a subliniat el.

Cât o să mai dureze războiul din Ucraina. Anunțul făcut de Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean a adus în discuție și cât timp va mai dura războiul de la granița României. Zelenski spune că nu are o dată clară, însă această invazie e guvernată de doi factori. Vorbim despre sancțiunile economice și ajutorul armat oferit de Occident Ucrainei.

„Desigur, aud și predicții diferite. Am mult mai multe informații decât unele instituții media despre intențiile și capacitățile armatei ruse. Despre potențialul economiei ruse. Despre starea emoțională a societății din Rusia.”, a spus președintele Ucrainei în mesajul video transmis în cursul nopții.