02 iun. 2022 | 08:06

Se dau 700 de lei acestor pensionari, de astăzi: ajutorul pentru milioane de români care face minuni

ACTUALITATE
Se dau 700 de lei acestor pensionari, de astăzi: ajutorul pentru milioane de români care face minuni

Printr-o ordonanță de urgență ce urmează să fie adoptată astăzi, 2 iunie, se vor stabili ultimele detalii pentru acordarea unui ajutor social unic de 700 de lei. Banii nu vor ajunge la toată lume, dar având în vedere pensia celor mai mulți români, sunt șanse mari să discutăm de milioane de beneficiari.

În urmă cu aproximativ o săptămână, în a doua rundă de măsuri a programului ”Sprijin pentru România”, oficialii guvernamentali au confirmat un ajutor unic de 700 de lei pentru cei care au venituri lunare mai mici sau egale cu 2000 de lei. Acești bani în plus se vor acorda o singură dată și vor veni odată cu pensia.

Românii care vor primi 700 de lei de la stat, de astăzi

După cum se menționează în nota de fundamentare din spatele proiectului, noua măsură se aplică pensionarilor din sistemul public de pensii, pensionarilor din sistemul militar și beneficiarilor de drepturi prevăzute în legi cu caracter speciale de casele teritoriale de pensii, respectiv casele de pensii sectoriale. Indiferent de situație, regula de bază rămâne neschimbată, veniturile lunare nu trebuie să depășească 2000 de lei.

După cum a menționat ministrul Muncii, Marius Budăi, ajutorul de 700 de lei va ajunge la pensionari începând cu luna iulie a acestui an, odată cu pensia. ”Aceşti bani, 700 de lei pentru fiecare pensionar care are pensia sub 2.000 de lei, vor veni odată cu pensia fiecăruia. Va începe livrarea către populaţie a acestor sume exact în calendarul pe care ştim că se livrează pensiile, începând cu data de 1 iulie”, a explicat ministrul Muncii în urmă cu câteva zile, în același context în care detaliat principiile de stabilire ale plafonului de 2000 de lei.

„La începutul anului, am avut un plafon de 1.600 de lei pentru primul pachet social, care a reprezentant atunci pensia medie în România. Am venit ulterior cu o analiză pe care am creat-o şi din cauza evoluţiei preţurilor şi din cauza a ceea ce s-a întâmplat, accentuându-se în unele locuri criza preţurilor din cauza războiului din Ucraina, am decis să implementăm al doilea pachet social, cu acele carduri şi acele vouchere electronice pentru a sprijini populaţia până la sfârşit de an.

Am considerat atunci o categorie vulnerabilă, pensia care se încadrează în jurul pensii medii, acum considerăm că evoluţia preţurilor fiind cea pe care o ştim cu toţii trebuie să depăşim un pic pensia medie. Dintr-o analiză a noastră, 3,2 milioane de pensionari vor beneficia a această nouă măsură”, a spus Budăi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele