România se îndreaptă către o criză de proporții ”cu pași repezi și sigur”: avertismentul care ne-ar putea costa scump

România se îndreaptă către o criză de proporții ”cu pași repezi și sigur”: avertismentul care ne-ar putea costa scump

Europa se află într-o criză economică fără precedent, atât din cauza inflației, cât și a sancțiunilor aplicate Rusiei în contextul invaziei din Ucraina. Costurile la energie și carburant sunt mai mari ca niciodată, iar perspectivele sunt incredibil de pesimiste.

Cel mai recent avertisment pe marginea direcției îngrijorătoare spre care se îndreaptă România a venit de la deputatul USR Claudiu Năsui. Ca referință, în perioada decembrie 2020 – septembrie 2021, acesta a ocupat poziția de Ministrul al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, deci înțelege destul de bine direcția spre care se îndreaptă țară noastră deja de câțiva ani, iar opinia sa nu este una deloc optimistă. România, ”cu pași rapizi și siguri” se îndreaptă către o criză de proporții, este de părere USR-istul.

Criza economică din România anului 2022

„Situaţia economică a ţării este foarte gravă. Ne îndreptăm cu paşi rapizi şi siguri către o criză economică de proporţii în care nu intrăm numai nepregătiţi, ci masiv îngreunaţi din cauza unui stat mamut care nu face decât să crească, să îşi crească cheltuielile, să îşi crească agenţiile, să îşi crească sinecurile, sporurile şi toate privilegiile pe care le are pentru o clasă politică care nu se mai satură.

Cifrele vorbesc de la sine – cheltuielile statului pe primele patru luni ale anului au crescut cu 15,6% faţă de anul trecut, cheltuielile de personal despre care liderii dumneavoastră au spus că vor să strângă cureaua, de fapt, au crescut cu 1,3 miliarde de lei. Pensiile speciale, această cheltuială ruşinoasă pe care o are România, cresc anul acesta la luna aprilie cu încă 12% faţă de anul trecut. Nu vă mai ajung posturile pentru activul de partid şi rezolvaţi şi problema aceasta înfiinţând tot felul de agenţii de stat, pe lângă sutele de agenţii care există deja”, a atras atenția deputatul Claudiu Năsui, la „Ora Guvernului”, unde a fost invitat și ministrul de Finanţe, Adrian Câciu.

Conform afirmațiilor fostului ministrul al Economiei, numărul salariaților de la stat a crescut din martie 2021 până în martie 2022 cu aproximativ 17.000. ”Lucrurile nu se opresc aici. În fiecare săptămână se anunţă noi creşteri de activ de partid, noi angajaţi la stat. 7.880 de noi posturi la MAI şi ni se spune că avem nevoie de ele pentru că iese lumea la pensie. Dacă iese lumea la pensie, lasă postul liber. Iese cineva, intră altcineva, numărul de posturi ar trebui să rămână constant, nu 7.880 de noi posturi cu pensii speciale. (…) Nu vă mai săturaţi să cheltuiţi banul public”, a insistat Năsui.
Citește și: