04 mai 2022 | 18:36

Satul unic in România, localnicii ajung la el doar cu scara – VIDEO

ENTERTAINMENT
Satul unic in România, localnicii ajung la el doar cu scara - VIDEO

România dispune de multe locuri de poveste, iar dintre aceste locuri face parte și satul unic în care poți ajunge doar cu scara. Află unde este situat acesta și cum poți ajunge acolo.

Atunci când vine vorba despre locuri încântătoare, în continuare vor rămâne cele la care poți ajunge cel mai greu. În România există foarte multe astfel de locuri, însă ceva mai aparte este satul Ineleț, în care poți ajunge doar după ce ai străbătut cărări șerpuite care urcă până în vârful muntelui.

Traseul spre acest sat, dar și spre Scărișoasa sunt unele aparte datorită frumuseții lor. Astfel, vei urca scările de pe o stâncă, direct spre munte, aceste scări fiind aproape verticale. Aceste două sate se găsesc la peste 1.000 de metri altitudine.

Ele nu dispun de curent electric, drumuri, mașini sau orice alt mijloc care ține de o comunitate contemporană. Viața pe care o duc locuitorii de aici este una diferită. Inclusiv ei, sunt de un calm aparte și dau dovadă de multă căldură, iar când vine vorba despre stres sau griji, aceste două cuvinte sunt străine pentru ei.

De asemenea, banii nu reprezintă nicio valoare pentru acești săteni pentru că ei se folosesc în continuare de troc, atât între ei cât și cu negustorii care vin din Băile Herculane. Scara care duce spre sat pare a fi cel mai important lucru al zonei, fiind singura cale de acces a sătenilor spre orașe, dar și a turiștilor spre satele inedite.

Satul unic din România în care ajungi cu ajutorul unei scări

Scara este compusă din patru segmente de scară din lemn și măsoară aproximativ 100 de metri. Cel mai greu segment de urcat este ultimul, pentru că se află la un unghi de aproximativ 90 de grade. Cu toate acestea, scara este rar utilizată de către locuitori, doar atunci când este necesar să ajungă în orașele din jur.

Până ca scara să ia ființă, exista doar o cărare prin pădure care presupunea o zi întreagă pentru a putea fi străbătută. De acolo, ajungeai la o șosea care se află la aproximativ 25 de kilometri distanță de Băile Herculane. În prezent, faci doar o oră jumătate pe drum până a ajunge acolo.

satul unic românia

Accesul in sat se face cu ajutorul unei scari

Cu toate acestea, trebuie însă să fii atent pentru că această cale de acces este și una periculoasă. Spre exemplu, în anii 1980, o femeie care locuia în sat a căzut în gol. De atunci însă, nicio alt persoană nu a mai avut de-a face cu acest gen de tragedie.

Așadar, poți lua în considerare aceste locuri inedite pentru următoarea ta vacanță, iar cu puțină atenție, vei descoperi locuri de o frumusețe aparte.

Sat in munti izolat