Rușii pregătesc un atac de 35 de ore asupra capitalei Ucrainei: „Va începe marți, la ora locală 20:00“

Rușii pregătesc un atac de 35 de ore asupra capitalei Ucrainei: „Va începe marți, la ora locală 20:00“

Rușii pregătesc un atac de 35 de ore asupra Kievului, avertizează primarul orașului, Vitali Klitschko. Potrivit acestuia, asediul va începe marți, la ora locală 20:00, și va continua până joi la ora 07:00. Acesta a averizat însă că orașul este „inima Ucrainei“ și va fi apărat. Anterior, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a emis un ultimatum pentru soldații ruși, îndemându-i să se predea. Mai multe detalii, în continuare.

Rușii pregătesc un atac de 35 de ore asupra Kievului

Trupele ruse pregătesc un nou atac asupra capitalei ucrainene, susține primarul orașului, Vitali Klitschko. Edilul a declarat că asediul va dura 35 de ore și va începe marți, la ora locală 20:00, urmând a se încheia joi, la ora 7:00. Vorbim despre un atac susținut al rușilor asupra Kievului.

Klitschko a mai precizat, totodată, că mai multe blocuri de apartamente din afara orașului au fost lovite de armata rusă.

„Este interzisă circulația prin oraș fără permisiune specială, cu excepția mersului la adăposturile anti-aeriene“, a afirmat primarul.

De asemenea, acesta a spus că orașul reprezintă „inima Ucrainei“ și, deci, va fi apărat.

„Capitala este inima Ucrainei și va fi apărată“, a adăugat Vitali Klitschko.

Anterior, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a emis un ultimatum pentru trupele lui Putin, îndemnându-i pe soldați să se predea. Acesta a adăugat că ultimele discuții de pace par să fi decurs bine.

Citește și: Premierii Sloveniei, Poloniei și Cehiei merg la Kiev, în ciuda bombardamentelor. Oficialii vor discuta cu liderii ucraineni

„Putin ar trebui să dea semne de relaxare“

Liderul de la Kiev a mai spus că trupele ruse sunt „confuze“ și „nu se aşteptau la o asemenea rezistenţă“ din partea Ucrainei.

„Ei fug de pe câmpul de luptă. Renunţă la echipamente“, a susținut el.

„Luăm trofee şi le folosim pentru a proteja Ucraina. Astăzi, trupele ruse reprezintă, de fapt, unul dintre furnizorii de echipamente pentru armata noastră. Nu şi-au putut imagina un astfel de coşmar“, a completat Zelenski.

Reamintim că a patra rundă de negocieri ruso-ucrainene a avut loc luni, prin videoconferință, însă detaliile vreunui progres nu au fost dezvăluite. Discuțiile au fost reluate astăzi, după o „pauză tehnică“ (mai multe detalii AICI).

În urma discuțiilor din weekend, Rusia a declarat că au fost înregistrate „progrese substanțiale“. Cu toate acestea, atacurile continuă în Ucraina.

În acest context, Casa Albă a spus că președintele rus Vladimir Putin trebuie să dea semne de relaxare dacă se dorește ca negocierile să progreseze.