Kiev, sub cel mai puternic asediu al forțelor armate ruse: cum rezistă Capitala sub bombardamente

Kiev, sub cel mai puternic asediu al forțelor armate ruse: cum rezistă Capitala sub bombardamente

Capitala Ucrainei, Kiev, rezistă încă în fața forțelor armate din Rusia, însă nu se știe cât timp acest lucru va mai fi posibil. În această dimineață, la prima oră, alarmele aeriene au răsunat din nou în cele mai importante orașe din această țară, bombardată de Vladimir Putin.

Alarmele au răsunat, și în cursul acestei dimineți, în cele mai importante orașe din Ucraina, în timp ce rușii au continuat să bombardeze Kievul, apropiindu-se periculos de mult de această capitală. Orașele în care au sunat alarmele, în această dimineață, sunt: Lviv din vestul țării, Odesa, Harkiv, Cherkasy, dar și în regiunea Sumî, aflată în nord-estul țării.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că, în momentul de față, conflictul armat de apărate a ajuns la „un nivel de cotitură”.

Trupele lui Putin, foarte aproape de capitala Kiev

Trupele lui Vladimir Putin se află acum și mai aproape de Kiev, folosindu-și artileria haotic, inclusiv în ceea ce privește zonele rezidențiale.

Martorii aflați la fața locului au declarat că aceste atacuri sunt, fără niciun dubiu, cele mai dure de până acum.

Dnipro este unul dintre cele mai atacate orașe de bombardamentele recente, din această dimineață. Cu toate astea, există și vești bune: conform primarului orașului, Boriys Filatov, sistemele de apărare ale orașului au repins cu succes tentativa de atac a armatei Rusiei. Mai mult, conform informațiilor, nu au fost înregistrate victime.

În ciuda atacurilor tot mai sângeroase, Institutul pentru Studiul Războiului a publicat o analiză recentă în care declară că Rusia se află, în acest moment, într-un mare impas. Mai exact, armata rusă dă semne concrete de slăbiciune, preconizându-se că acestea intenționează să ia o pauză pentru aprovizionarea cu alimente, combustibil, însă și de refacere a soldaților ruși, din ce în ce mai extenuați.

Citește și: