04 apr. 2022 | 16:58

Rusia susține că imaginile de la Bucha sunt trucate. Dimitri Peskov spune că acuzațiile ar trebui tratate „cu îndoială“

ULTIMA ORĂ
Rusia susține că imaginile de la Bucha sunt trucate. Dimitri Peskov spune că acuzațiile ar trebui tratate „cu îndoială“

Moscova dezminte afirmațiile despre implicarea Rusiei în crimele de la Bucha, susținând că imaginile au fost „trucate“. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că diplomații ruși vor continua eforturile astfel încât această problemă să fie discutată în Consiliul de Securitate al ONU, în ciuda faptului că prima lor încercare a fost blocată. Mai multe detalii, în continuare.

Rusia neagă acuzațiile privind crimele din Bucha

Rusia neagă categoric acuzațiile referitoare la crimele din Bucha, din apropierea Kievului, specialiștii ruși detectând semne de diverse „falsuri“ și editări video ale imaginilor provenind din orașul unde au avut loc atrocitățile, potrivit purtătorului de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

Acesta a precizat, de asemenea, că Rusia este în favoarea discutării situației de la Bucha la cel mai înalt nivel, astfel că diplomații săi vor continua eforturile, în ciuda faptului că inițiativa a fost blocată.

„Considerăm că acest subiect ar trebui discutat la cel mai înalt nivel posibil, așa că a existat inițiativa noastră de a lua în considerare acest subiect la Consiliul de Securitate. Știm că această inițiativă a fost blocată“, a spus el.

„Diplomații noștri vor continua eforturile active pentru a trece această problemă pe ordinea de zi a Consiliului de Securitate. Subiectul este prea serios“, a adăugat Peskov.

Vorbind cu reporterii în cadrul unei teleconferințe, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a afirmat că faptele și cronologia evenimentelor de la Bucha nu susțin versiunea Ucraine, astfel că acuzațiile ar trebui tratate cu îndoială.

„Această informație ar trebui pusă serios la îndoială“, a îndemnat apropiatul lui Putin.

„Din ceea ce am văzut, în materialele video, nu putem avea încredere în multe privințe, deoarece specialiștii noștri din Ministerul Apărării au identificat diverse falsuri“, a continuat el.

Citește și: Rusia cere reuniune de urgență a ONU, acuzând Ucraina pentru crimele din Bucha

Succesiunea calendaristică a evenimentelor nu vorbește „în favoarea“ Ucrainei

Întrebat de jurnaliști cine ar trebui să ia parte la investigarea evenimentelor de la Bucha, din punctul de vedere al Kremlinului, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, a spus următoarele:

„Nu pot răspunde acum la această întrebare, dar cel puțin chiar la inițiativa de a aduce acest subiect în Consiliul de Securitate, cred că Rusia vrea, de fapt, discuții la nivel internațional“.

Potrivit lui Peskov, „faptele, succesiunea calendaristică a evenimentelor, de asemenea, nu vorbesc în favoarea credibilității acestor afirmații“.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a îndemnat liderii internaționali să nu se grăbească să judece, refuzând să comenteze dacă acuzațiile vor afecta negocierile de pace dintre Moscova și Kiev.