Rusia cere reuniune de urgență a ONU, acuzând Ucraina pentru crimele din Bucha

Rusia cere reuniune de urgență a ONU, acuzând Ucraina pentru crimele din Bucha

Rusia acuză Ucraina pentru masacrul din Bucha, pentru „întreruperea negocierilor de pace“ și pentru „escaladarea violenței“. Totodată, Moscova cere o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU care să se pronunţe asupra „provocărilor pline de ură“ comise de Ucraina la Bucha, unde forțele lui Putin sunt acuzate de atrocităţi împotriva civililor. Mai multe detalii, în continuare.

Rusia acuză Ucraina pentru crimele din Bucha

Țara condusă de Vladimir Putin cere o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU care să se pronunţe asupra „provocărilor pline de ură“ comise, potrivit Moscovei, de Ucraina la Bucha, unde armata rusă este acuzată de masacru în rândul civililor, relatează AFP.

„În lumina provocărilor pline ură ale radicalilor la Bucea, Rusia a cerut o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, luni“, a transmis printr-un mesaj pe Twitter adjunctul ambdadorului rus la ONU, Dmitri Polianski.

Duminică, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, i-a acuzat pe soldații ruși de „tortură“ și „crime“ în urma descoperirii unor gropi comune şi a sute de cadavre ale unor civili la Bucea, în regiunea Kiev.

„Mamele soldaților ruși ar trebui să privească imaginile. Priviți ce nemernici ați crescut. Criminali, jefuitori, măcelari“, a declarat Zelenski.

Rusia dezminte că a ucis civilii. Mai mult, potrivit Ministerului rus al Apărării, imaginile cu cadavre pe străzle oraşului sunt „o nouă producţie a regimului de la Kiev pentru presa occidentală“.

Citește și: Klaus Iohannis, despre masacrul din Bucha: „Justiția internațională ar trebui să reacționeze“

Moscova cere reuniune de urgență a ONU

După cum aminteam în rândurile de mai sus, Rusia acuză Ucraina de masacrul de la Bucha, dar și de „întreruperea negocierilor de pace şi escaladarea violenţei“.

„Întreruperea negocierilor de pace este scopul crimei regimului de la Kiev din satul ucrainean Bucha“, a declarat, duminică, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

„Semnificaţia crimei regimului de la Kiev este întreruperea negocierilor de pace şi escaladarea violenţei“, a scris Zaharova pe canalul ei de Telegram.

Purtătoarea de cuvânt a amintit că, în legătură cu acest „incident“, Rusia a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU.

„Declaraţiile Occidentului despre situaţia din satul ucrainean Bucha şi viteza cu care au fost distribuite nu lasă nicio îndoială cine a comandat această poveste“, a mai spus Maria Zaharova.

Solicitarea Federației Ruse la Consiliului de Securitate al ONU a fost denunțată de-un oficial din cadrul Guvernului Statelor Unite.

„Rusia a recurs la acelaşi scenariu ca în Crimeea şi Alep. Obligată să apere ceea ce nu poate fi apărat (atrocităţile de la Bucea), Rusia cere o reuniune a Consliului de Securitate al ONU pentru a stinge indignarea şi a cere socoteală“, a declarat afirmat duminică, într-un mesaj postat pe Twitter, Samantha Power, o reprezentantă a Agenţiei americane pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) și fostă ambasadoare americană la ONU.

„Nimeni nu crede acest lucru“, a punctat ea.