Rusia a refuzat armistițiul propus de Ucraina, de Paște. Bombardamentele vor continua: Zelenski: „Cea mai tristă zi a anului”

Rusia a refuzat armistițiul propus de Ucraina, de Paște. Bombardamentele vor continua: Zelenski: „Cea mai tristă zi a anului”

Liderii de la Kremlin au respins propunerea de armistițiu pentru sărbătorile pascale. Deși a fost luată această decizie radicală, Volodimir Zelenski speră însă la pace. Președintele ucrainean a transmis acest mesaj populației prin intermediul unei înregistrări publicată pe rețelele de socializare.

Bombardamentele nu se vor opri nici în ziua de Paște. Rusia a respins armistițiul cu privire la această solicitare

„Din păcate, Rusia a respins propunerea de a încheia un armistiţiu de Paşte. Asta arată foarte bine cum tratează conducătorii acestui stat credinţa creştină şi una dintre sărbătorile cele mai importante şi pline de bucurie. Dar noi ne păstrăm speranţa. Speranţa pentru pace, speranţa că viaţa va învinge moartea. Mâine este Vinerea Mare pentru creştinii răsăriteni. Cea mai tristă zi a anului. O zi în care orice ai putea face valorează mai puţin decât rugăciunea. Cu excepţia… apărării patriei, apărării camarazilor în luptă”, a spus Zelenski în mesajul său postat azi-noapte pe canalul său oficial de Telegram.

Șeful ucrainean a venit cu anunțul trist după ce secretarul general al ONU, Antonio Guterres, în acord cu Preafericitul Sviatoslav Shevchuk, șeful Bisericii Greco-Catolice din Ucraina, a cerut un armistițiu timp de patru zile, de joi până duminică, pe durata Paștelui.

În aceeași înregistrare, Zelenski a venit cu mulțumiri și pentru șefii guvernelor Spaniei și Danemarcei, pentru vizita la Kiev și pentru sprijinul acordat apărării ucrainene. Acesta a solicitat totodată, încă un set de sancțiuni la adresa Kremlinului. Zelesnki a venit cu solicitări și guvernului Portugaliei, dar și membrilor care au fost prezenți la sesiunea de primăvară a Băncii Mondiale.

„Statele Unite au anunţat un nou pachet de ajutor în sprijinul statului nostru. Suntem recunoscători pentru asta. Acest pachet include instrumente defensive foarte puternice pentru armata noastră. Mai exact, e vorba despre artilerie, proiectile, drone. Este ceea ce aşteptam.

Niciunul dintre aceşti paşi nu va ajuta Rusia în războiul împotriva ţării noastre. Ei pot doar să amâne inevitabilul – momentul în care invadatorii vor trebui să plece de pe teritoriul nostru. În special din Mariupol. Un oraş care continuă să reziste Rusiei. În ciuda a tot ceea ce ocupanţii spun”, a spus Volodimir Zelenski.

 

Citește și: