REVIEW Yellowjackets: un serial așa și așa, dar cu o distribuție care îl salvează

REVIEW Yellowjackets: un serial așa și așa, dar cu o distribuție care îl salvează

În mod evident, în 2022, nu se poate spune că nu avem la ce să ne uităm, online. Cu toate astea, aleg ca, astăzi, să fac un review pentru „Yellowjackets” – unul mai mult sau mai puțin părtinitor.

Recunosc, am așteptat să văd „Yellowjackets” cu sufletul la gură, întrucât trailer-ul părea unul făcut pentru un film serial care merită toată atenția, atât din punct de vedere al scenariului, cât și atunci când ne referim la distribuție.

Mi-a luat trei zile de binging pentru a-l termina, însă cu aceeași sinceritate declar că, pe alocuri, m-a pierdut – în sensul că mintea reușea, temporar, să evadeze în alte zări, totul ca, la revenire, să constat că n-am pierdut nimic, bașca să mai și înțeleg despre ce este vorba în acțiune.

„Yellowjackets” nu este un serial prost, dar nici unul excepțional

N-aș vrea să fiu înțeleasă greșit, „Yellowjackets” nu poate fi catalogat ca fiind un film „prost”. Cu toate astea, nici vreo capodoperă nu e, de vreme ce scenariul prezintă sincope, ba chiar mai mult decât atât, aș putea să jur că unele dintre ideile „uau”, din acest serial, le-am mai văzut pe ici-pe colo.

„Yellowjackets” spune povestea unei echipe de fotbal feminin, dintr-un orășel american, care pornește în călătoria inițiatică. Avionul, în care se află toate membrele echipei, se prăbușește într-o pădure, în mijlocul pustietății, iar fetele, împreună cu antrenorul lor, dar și cu fiul „finanțatorului” echipei se trezesc în postura de-a încerca să reziste într-un mediu oarecum ostil.

În paralel, câteva dintre supraviețuitoare sunt portretizate, de asemenea, la vârsta maturității, mai exact în momentul în care trecutul le readuce împreună, fie că le place, sau nu, acest lucru.

Din distribuție fac parte, absolut miraculos, nume destul de mari din cinematografia mondială, printre care Juliette Lewis (în rolul rebelei Nat) și Christina Ricci (în rolul enervantei Misty). Tot aici, o putem vedea și pe simpatica actriță Melanie Lynksey (în rolul introvertitei Sophie), pe care o știm deja din „Doi Bărbați și Jumătate”.

Citește și: