REVIEW Wednesday: serialul Netflix pe care-l iubești sau urăști, dar nu-ți rămâne indiferent

REVIEW Wednesday: serialul Netflix pe care-l iubești sau urăști, dar nu-ți rămâne indiferent

Dacă nu ai văzut până acum senzația Netflix, Wednesday, poate că este timpul să rezolvi situația. Nu de alta, însă la cât de mult se vorbește pe internet despre acest serial, ai șanse reale să prinzi din zbor spoilere înainte să apuci, efectiv, să vezi despre ce este vorba.

Evident, nu aveam cum să-l ratez și am început să-l văd chiar din prima zi a lansării pe Netflix, în două tranșe cinstite, împărțite pe două zile.

Din capul locului, pot să spun că, deși am savurat fiecare secundă a serialului Wednesday, îmi pot da seama că această producție ar putea să nu fie întocmai pe placul tuturor. Vina nu ar fi neaparat a serialului realizat de Tim Burton, ci a faptului că absolut orice „ciorbă reîncălzită” trece prin filtrul nostalgiei și al expresiei „pe vremea mea era mai frumos”.

Christina Ricci versus Jenna Ortega, în Wednesday

Multe dintre comentariile contra acestui serial s-au referit la antiteza dintre Jenna Ortega și veterana Christina Ricci. Ei, bine, în primul rând, cele două interpretează variante diferite ale personajului, la vârste diferite. Tot ce rebuie să faci ca să înțelegi mai bine acest aspect este să te gândești la tine și la cum arătai și te comportai tu la 9-10 ani, și apoi pe la 15-16-17.

Jenna Ortega este, în opinia mea, făcută să joace rolul unei Wednesday adolescentă. Într-un interviu, tânăra actriță a mărturisit că Tim Burton i-ar fi sugerat să nu clipească în timpul scenelor, iar ea a făcut întocmai acest lucru și i-a ieșit de minune.

Wednesday este, fără dar și poate, o variantă un pic mai umană a Familiei Addams, în sensul că personajele se integrează mai abitir în normalitate, însă nu se renunță nici la elementele clasice, cele care definesc franciza.

Aș putea spune că mi-a amintit un pic de Harry Potter, însă de unul un pic mai ușor de urmărit.

Totuși, Catherine Zeta-Jones nu reușește pe deplin să fie Morticia. Într-un univers paralel, în care acest rol nu ar fi fost niciodată deținut, la un moment dat, de Anjelica Huston, alta ar fi fost situația. Zeta-Jones amintește încă, destul de mult, de partenera suavă a lui Zorro.

Cât despre Luiz Guzman (Gomez), asemănarea fizică dintre actor și varianta originală, inventată de Charles Addams, este acolo unde trebuie, deși la capitolul interpretare poate că s-ar fi putut lucra mai mult. Guzman interpretează un Gomez lipsit de șarmul cu care, din nou, ne-a obișnuit regretatul Raul Julia.

Una peste alta, dacă încă nu ai aflat, Wednesday s-a filmat parțial în România, iar acesta ar trebui să fie motiv suplimentar pentru ca tu să te uiți la serialul Netflix.