REVIEW Stranger Things 4, partea I: sezonul care face lumină în misterul din Hawkins

REVIEW Stranger Things 4, partea I: sezonul care face lumină în misterul din Hawkins

După o lungă așteptare, cauzată și de pandemie, printre altele, Stranger Things a revenit pe Netflix cu prima parte a sezonului 4, spre marea bucurie a fanilor devotați ai serialului.

Și ca să înțelegi cam cât de bun este această producție, am să-ți amintesc că marele Stephen King a spus, la un moment dat, la finele primului sezon, că Stranger Things este cel mai bun serial care pare făcut de el, dar nu e.

Stranger Things 4 îți lămurește curiozitățile din primele sezoane

Cu ușurință am să-ți zic că Stranger Things a devenit deja un serial cult deși, în mod obișnuit, este nevoie să treacă un pic timpul pentru ca orice producție să capete un astfel de statut. De vreme ce există tricouri, căni, postere, sau oricare alt obiect personalizat cu sigla și figurile puștilor din film, pelicula este deja una cult și, în mod evident, așa va rămâne și peste ani.

Prima parte a sezonului al patrulea, din Stranger Things, pare, de departe, a spune o poveste mult mai logică și mai puțin încâlcită decât până acum, ceea ce face ca serialul să fie mult mai ușor de vizionat. Detalii mai puține și mai bine conturate, dar și mult-așteptata explicație asupra originii anumitor personaje, ca Vecna, spre exemplu.

Dincolo de partea palpabilă a scenariului, am observat, abia acum, faptul că Stranger Things nu este deloc despre creaturi fantastice care locuiesc într-o altă dimensiune, ci despre demonii omului de rând, cei care îl transformă și-l schimonosesc până când acesta devine imposibil de recunoscut.

Cu alte cuvinte, răul pur, nativ, nu există. El se transformă de la o zi la alta, crește și este hrănit de acțiunile celor din jurul nostru. S-ar putea spune că absolut toți oamenii contribuie, într-o oarecare măsură, la crearea unui „monstru”.

Stranger Things este despre depresie, anxietate și sinucidere la fel de mult cum este despre The Upside Down. Depinde, probabil, și de gradul tău de sensibilitate atunci când decizi de partea cărei variante vrei să fii.

Partea a doua a sezonului al patrulea va fi disponibilă pe Netflix începând cu data de 1 iulie 2022.

Citește și: