REVIEW D.B. Cooper – poate cel mai interesant documentar Netflix de la ora actuală

REVIEW D.B. Cooper - poate cel mai interesant documentar Netflix de la ora actuală

D.B. Cooper este numele unui dintre cele mai noi și mai interesante documentare pe care le poți vedea pe Netflix, la ora actuală.

În cazul în care nu ai văzut deja acest documentar, îți recomand călduros (dar nu „canicular”) să o faci. Nu de alta, dar așa s-ar putea să înțelegi mai bine o anumită scenă din Loki (da, mă refer la cea din avion, în care personajul principal este îmbrăcat în costum și poartă ochelari de soare, ca mai apoi să se arunce din aeronavă cu parașuta).

D.B. Cooper, documentarul pe care trebuie neaparat să-l vezi

Ce-i drept, nu se poate spune că dacă nu vezi acest documentar de pe Netflix este un capăt de lume, însă cu siguranță ai pierde una dintre cele mai interesante povești ale omenirii, pe cea a unui om care a reușit imposibilul și a cărui identitate nu a fost niciodată descoperită.

D.B. Cooper este pseudonimul unuia dintre cei mai faimoși neprinși din lume. În anii 1970, un bărbat care s-a îmbarcat la bordul unei aeronave de pasageri a folosit numele de Dan Cooper, pentru a cumpăra biletul. Ulterior, acesta avea să amenințe cu bombă, în interiorul avionului, și să ceară o sumă mare de bani, dar și trei parașute, pentru a putea să sară din avion și să scape.

Nu numai că acestuia i-a reușit schema, însă a devenit un adevărat erou național după aceea, oamenii admirându-l, întrucât reprezenta tot ceea ce și-ar fi dorit mulți să fie, într-o perioadă de recesiune acută din Statele Unite ale Americii.

Numele de D.B. Cooper a apărut „pe piață” în momentul în care unul dinte jurnaliștii care au scris despre misteriosul caz a greșit numele scris pe bilet și, în loc de Dan, a notat în ziar „D.B.”. Firește, acest nume, cel din urmă, avea să prindă mult mai bine la public, de vreme ce avea rezonanță de „James Bond”, într-o oarecare măsură.