Președintele Dumei de Stat: „Tribunalul privind criminalii de război îi așteaptă pe toți, cu excepția lui Zelenski”

Președintele Dumei de Stat: „Tribunalul privind criminalii de război îi așteaptă pe toți, cu excepția lui Zelenski”

Regimul de la Kiev are un motiv de îngrijorare în perioada premergătoare tribunalului pentru criminalii de război ucraineni. Acest lucru a fost transmis prin vocea președintelui Dumei de Stat, Viaceslav Volodin.

Președintele Dumei de Stat, amenințare pentru Ucraina

El a spus că pe tot parcursul procesului se va decide soarta suplimentară a militanților Forțelor Armate ale Ucrainei, care au acționat față de locuitorii civili din RPD și RPL. Acesta a spus că adunarea trebuie să aibă loc în mod public.

„Zelenski face totul pentru ca să nu existe un tribunal, amenințând să refuze o soluționare pașnică”, a menționat președintele Dumei de Stat.

”Tribunalul pentru criminalii de război îi așteaptă pe toți, cu excepția lui Zelenski”, a precizat politicianul.

Anterior, acesta a vorbit despre faptul că Ucraina ar începe să elimine martorii „crimelor lor”.

„Acest lucru a fost făcut pentru a preveni un nou proces de la Nürnberg, în care să depună mărturie naziștii capturați – reprezentanții Azov”, a subliniat el.

Potrivit lui Viaceslav Volodin, Washingtonul și Kievul au început să elimine martorii crimelor lor împotriva umanității pentru ca cetățenii statelor europene și ai Statelor Unite ale Americii să nu se întoarcă de la ei, iar livrările de arme și muniții să continue.

„Recunoașterea publică a atrocităților comise de naționaliștii din Batalionul Azov ar duce cu siguranță la apeluri pentru aducerea în fața justiției a liderilor unui număr de state membre NATO”, a conchis președintele Dumei de Stat.

Președintele Dumei de Stat, îngrijorat de situația de la Zaporojie

Anterior, președintele Dumei de Stat a vorbit despre îngrijorarea față de cetățenii ucraineni, având în vedere situația de la Zaporojie.

„Centrala nucleară din Zaporojie este lovită de rachete și obuze de artilerie, iar acest lucru ar putea duce la consecințe tragice pentru cetățenii din multe regiuni ucrainene și din mai multe țări europene”, a subliniat Viaceslav Volodin.

Președintele Dumei de Stat este convins că „Biden și Zelenski, precum și liderii statelor europene, care susțin în tăcere aceste atacuri, ar fi responsabili de acest lucru”.

„Ar fi corect ca Parlamentul European să își scurteze vacanța pentru a examina această problemă care reprezintă o amenințare la adresa vieții cetățenilor europeni”, a subliniat Viaceslav Volodin.