PlayStation VR2, dezvăluit oficial: ce trebuie să știi despre noul kit de realitate virtuală de la Sony

PlayStation VR2, dezvăluit oficial: ce trebuie să știi despre noul kit de realitate virtuală de la Sony

Când vine vorba de realitate virtuală, cei de la Sony au făcut o treabă miraculoasă odată cu lansarea primului kit de VR. În timp ce acela era însă perfect pentru PlayStation 4 și PS4 Pro, japonezii lucrează de ceva timp la PlayStation VR2, un set creat pentru PlayStation 5. Rămâne doar să vedem dacă va fi mai ușor de găsit în magazine decât consola pentru care este destinat.

PlayStation VR2 a făcut subiectul multor speculații în ultimul an, dar Sony abia acum a dezvăluit întregul set de particularități care fac nou pachet atât de special. Cu această ocazie, compania a publicat și niște imagini de înaltă rezoluție pentru a te ajuta să înțelegi un pic mai bine detaliile vizuale care fac diferența comparativ cu prima generație.

PlayStation VR2, detaliat în toată splendoarea sa

Pe blogul oficial al PlayStation, Hidekai Nishino, directorul diviziei PlayStation din cadrul Sony, a explicat faptul că atât designul căștii, cât și a controllerelor, este menit să reprezinte viziunea la 360 de grade a lumii virtuale. În plus, finisajele, culorile alese, toate sunt menite să se alinieze cu tonul general al PlayStation 5, să pară din același film.

Pentru că vorbim de realitate virtuală, ergonomia este foarte importantă, iar o mare parte din efortul designerilor s-a făcut în această direcție. Conform spuselor lui Nishino, feedback-ul de la testeri a fost îmbucurător în ceea ce privește PlayStation VR2, iar printre particularitățile lăudate s-a numărat noul sistem de ajustare a lentilelor pentru un confort sporit la ochi și ventilația îmbunătățită.

Tot la capitolul confort și ușurință de utilizare intră faptul că noul kit vine la pachet cu un singur cablu, deci instalarea ar trebui să fie semnificativ mai facilă decât în cazul primei generații de PSVR. Rămâne să mai aflăm cât va costa PlayStation VR2 și când va ajunge pe piață. Particularitățile importante de disponibilitate continuă să fie un mister.

Citește și: