PS5 „învață” comenzi vocale: doar asta nu făcea noul PlayStation

PS5 „învață” comenzi vocale: doar asta nu făcea noul PlayStation

Următoarea actualizare a sistemelelor de operare, aferente PlayStation 4 și PS5, va adăuga o serie de noi funcții de accesibilitate și calitate a vieții consolelor Sony.

Printre completările aduse acestui sistem de operare se numără și suportul pentru comenzile vocale pe PlayStation 5. Consola din generația anterioară Sony a avut parte de această caracteristică încă de la lansare, în 2013, iar acum compania se pregătește să o implementeze și pe cea mai nouă consolă.

Consolele PS5 devin din ce în ce mai deștepte. Sony aduce îmbunătățiri majore

Începând cu o versiune beta, pe care Sony o va pune la dispoziția utilizatorilor vorbitori de limba engleză din SUA și Marea Britanie (mai întâi), compania adaugă o opțiune de sistem care va face consola să răspundă la comanda „Hey PlayStation”. Este o funcție pe care o puteți dezactiva, dar dacă o lăsați activată, vă va permite să vă folosiți vocea pentru a lansa jocuri și alte aplicații, însă și să deschideți meniul de sistem, ca mai apoi să controlați redarea media, în acest fel.

Actualizarea va aduce și alte funcții noi de accesibilitate, inclusiv una care face căștile să emită sunet mono.

Ca parte a aceleiași actualizări, Sony modifică și modul în care funcționează chat-urile de grup. În continuare, ele vor fi cunoscute ca parties. Veți avea opțiunea de a decide dacă acestea vor rămâne private sau deschise publicului. De menționat că, dacă se va alege opțiunea cu deschidere către public, se vor putea alătura atât prietenii, cât și prietenii acestora. Așa că aveți grijă ce vă doriți.

O altă funcție nouă PS5 vă va permite să vă filtrați jocurile în funcție de gen, precum și să păstrați până la cinci dintre ele pe ecranul de pornire al consolei, pentru acces rapid. Sony a actualizat, de asemenea, designul cardurilor de trofee și a adăugat suport pentru mai multe limbi, ceea ce e, evident, un avantaj.