21 feb. 2022 | 09:23

Horizon: Forbidden West și Teleenciclopedia – probabil cea mai originală lansare de joc video

ACTUALITATE
Horizon: Forbidden West și Teleenciclopedia - probabil cea mai originală lansare de joc video

Proiect unic și extrem de interesant între „Horizon Forbidden West” și Televiziunea Română: Teleenciclopedia se pregătește să intre în lumea jocurilor video, cu sprijinul absolut al televiziunii de stat.

Pentru a sărbători lansarea sa în România, „Horizon Forbidden West”, împreună cu Teleenciclopedia, au pus la cale un proiect realizat cu sprijinul TVR. Așadar, dacă în copilărie ai urmărit cu mare fascinație, sâmbătă de sâmbătă, celebra emisiune de la Televiziunea Română, iar acum ești, deopotrivă, pasionat de jocuri, află că acesta ar putea fi melanjul perfect dintre cele două noțiuni. Cu alte cuvinte, metoda ideală de a mulțumi atât copilul din suflet, cât și adultul prezentului.
„Horizon Forbidden West” este disponibil, în acest moment, pe PS5 și PS4, ceea ce îl face, desigur, un joc destul de accesibil, în funcție de modelul de consolă deținut de fiecare pasionat de jocuri, în parte.

„Horizon Forbidden West” a devenit un real succes în nișa utilizatorilor de PS5 și PS4

Jocul video reprezintă cea de-a doua mare lansare PS5, de până acum, după lansarea popularului joc „Spider-Man: Miles Morales”, înaintea FIFA 22. La fel ca „Spider-Man”, noul Horizon a fost lansat atât pe PS4, cât și pe PS5, deși vânzările s-au concentrat mai mult pe PS5, însumând 68%, în acest caz.

Cu toate astea, trebuie menționată că vânzările „Forbidden West” au scăzut, în ultima perioadă, cu 35%, comparativ cu cele ale predecesorului său:„ Horizon: Zero Dawn”, din 2017. În ciuda acestei informații, aceste date nu iau în considerare vânzările digitale, iar piața descărcărilor a înregistrat o creștere semnificativă în ultimii cinci ani.

Având în vedere lipsa de disponibilitate a consolelor PS5, ne-am putea aștepta ca Horizon să tot fluctueze în aceste topuri, de vreme ce va mai dura un pic până când consolele vor deveni ceva normal pentru absolut orice gamer.

Trailer-ul pentru Teleenciclopedia: „Horizon: Forbidden West” poate fi văzut integral mai jos:

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele