Parlamentari români, în Kiev. Cum arată zonele distruse de ruși: „”Nu există cuvinte să descrie aşa ceva”

Parlamentari români, în Kiev. Cum arată zonele distruse de ruși: „

Trei membrii USR au decis să meargă în Ucraina, alături de aleşi ai altor 11 state europene. Astfel că aceştia au petrecut trei zile în capitala Kiev unde au fost martorii urmărilor atrocităţilor comise de armata rusă.Cel care a filmat întreaga experiență traumatizantă a fost europarlamentarul Vlad Gheorghe.

Zonele distruse de ruși în Kiev, văzute prin ochii parlamentarilor români

„Se verifică trenul din raţiuni de securitate înainte să fim lăsaţi să intrăm. Să vedeţi cum circulăm chiar şi în microbuzul cu care ne deplasăm, militari foarte bine înarmaţi. Vedeţi ce lupte au fost aici, cum civilii sunt victime. Aşa se vede ce a mai rămas de aici, o maşină a fost detonată odată cu podul.

Nu există cuvinte să descrie aşa ceva, sunt foarte multe clădiri, majoritatea pe care scrie mine. Uitaţi distrugerea din jur, asta înseamnă războiul”, a spus europarlamentarul Vlad Gheorghe.

Vlad Gheorghe, inițiatorul grupului „Uniți pentru Ucraina”

„Uniți pentru Ucraina” este un grup de Facebook care a ajutat până acum zeci de mii de refugiați ucraineni care au fugit din calea războiului, indiferent că era vorba despre cazare, transport sau medicamente. Inițiatorul acestui grup de Facebook, europarlamentarul USR Vlad Gheorghe, a spus că a fost înființat la data de 11 februarie, după ce oficialii americani au anunțat că președintele rus Vladimir Putin ar urma să invadeze Ucraina.

„Acolo se întâlnește cererea cu oferta. Cam asta ar fi „într-un cuvânt”. Deci oricine are nevoie de ajutor și oricine oferă ajutor intră acolo și dacă nu primește răspuns instantaneu la cerere sau ofertă, lucru care se întâmplă în larga majoritate a cazurilor.

Toată lumea primește răspuns aproape instantaneu, atunci intră în baza de date. Există formulare acolo, trei tipuri, în funcție de ajutorul pe care vrei să îl oferi. Rămâi în baza de date, după care ești sunat pentru ajutorul pe care l-ai oferit atunci când va fi nevoie de ajutorul tău. Nu strângem bani, nu am strâns niciodată și am spus foarte clar că nu strângem din mai multe motive, unul fiind că nu puteam să controlăm falsurile”, a spus europarlamentarul USR pentru G4media.

În plus, europarlamentarul mai propune și înființarea unui fond de reconstrucție al Ucrainei post-război, iar primii bani care pot să fie alocați către autoritățile ucrainene să fie din activele înghețate ale oligarhilor ruși, după ce Occidentul a impus sancțiuni dure asupra Rusiei.

„Eu propun înființarea fondului de reconstrucție al Ucrainei și primii bani care să fie vărsați în acest fond de reconstrucție să fie banii rușilor pe care i-am blocat. Sunt 800 de miliarde de euro în acest moment. Se tot caută fonduri și bunuri ale oligarhilor sau ale statului rus, deci probabil că vom ajunge la o sumă mai mare”, a mai declarat Vlad Gheorghe.

Citește și: