Japonia anunță sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei. Ce măsuri se iau împotriva țării conduse de Putin

Japonia anunță sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei. Ce măsuri se iau împotriva țării conduse de Putin

Japonia a anunțat marți măsuri suplimentare împotriva Rusiei, în contextul invaziei acesteia în Ucraina. Astfel, bunurile a 398 de cetățeni ruși au fost înghețate, inclusiv ale fiicelor lui Vladimir Putin și ale soției ministrului de Externe, Serghei Lavrov, transmite Japan Times. Mai multe detalii, în rândurile de mai jos ale acestui articol.

Japonia anunță noi sancțiuni contra Rusiei

Japonia a aprobat marți sancțiuni suplimentare împotriva Moscovei, înghețând activele a 398 de persoane din Rusia, inclusiv ale fiicelor președintelui Vladimir Putin și ale soției ministrului de Externe, Serghei Lavrov, relatează Japan Times.

Guvernul Japoniei a aprobat, de asemenea, o interdicție de import pentru 38 de articole, inclusiv vodcă și alte băuturi alcoolice, mașini electrice și cherestea, începând cu 19 aprilie. Cele mai recente importuri anuale ale acestor articole însumează 16 miliarde de yeni, reprezentând aproximativ 1,1% din totalul importurilor din Rusia, potrivit guvernului.

Noile sancțiuni, care sunt în pas cu măsurile punitive luate de Statele Unite și Uniunea Europeană, includ înghețarea activelor a încă 28 de organizații rusești, cum ar fi cele legate de afaceri militare și a încă doi creditori – Sberbank și Alfa Bank. Măsura care vizează băncile va fi pusă în aplicare pe 12 mai.

Guvernul japonez va interzice, totodată, persoanelor și companiilor japoneze să facă noi investiții în țara condusă de Putin.

Citește și: Reacția Kremlinului, după ce fiicele lui Vladimir Putin au fost vizate de sancțiuni

Importurile de cărbune din Rusia, interzise

Vineri, premierul japonez, Fumio Kishida, anunța că Japonia va interzice importurile de cărbune din Rusia. Așadar, nu doar țările europene continuă sancționarea dură a oligarhilor şi oficialilor ruşi.

Uniunea Europeană a aprobat recent noi sancțiuni menite să îl descurajeze pe Putin în ceea ce privește invazia sa în Ucraina.

Noul pachet de măsuri cuprinde, printre altele, interdicție la import de cărbune și export de tehnologie, închiderea porturilor europene pentru navele ruse, dar și noi bănci ruse scoase din piața internațională (mai multe detalii AICI).

„Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi (COREPER) a aprobat un nou set de sancţiuni în contextul agresiunii ruse împotriva Ucrainei. Acest set substanţial de sancţiuni extinde la noi domenii măsurile împotriva Rusiei“, anunţă Preşedinţia franceză a Consiliului Uniunii Europene.

„Sunt prevăzute sancţiuni contra oligarhilor, contra entităţilor ruse de propagandă, contra membrilor aparatului de securitate şi militar, precum şi contra entităţilor din sectorul industrial şi tehnologic care au implicare în agresiunea rusă din Ucraina“, subliniază Preşedinţia franceză a Consiliului UE.

Citește și: