O nouă fabrică se construiește în România, angajările vor curge pe bandă rulantă: cine face investiția și unde

O nouă fabrică se construiește în România, angajările vor curge pe bandă rulantă: cine face investiția și unde

Un alt gigant cu renume mondial se pregătește să vină la noi în țară și, cu această ocazie, să creeze noi locuri de muncă, în cadrul fabricii pe care intenționează să o construiască în România.

Vorbim, în acest caz, despre compania germană Varta, unul dintre cei mai mari producători de baterii pentru mașini, industriale, însă și de consum casnic.

Investiția se va ridica la suma de 1 miliard de euro, iar o parte din necesar ar putea fi acoperit din fonduri europene, prin intermediul oficialilor români.

Vestea a fost publicată pe Facebook de secretarul de stat din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Roxana Mînzatu.

„Am primit azi delegația grupului Varta. Compania vizează România ca locație pentru o investiție strategică de 1 miliard de euro într-o nouă unitate de producție baterii pentru mașini electrice. Am setat cadrul opțiunilor potențiale pentru finanțarea din fonduri europene pentru anumite componente ale investiției. Unitatea se va baza pe tehnologii înalte și pe forța de muncă bine pregatită și competitivă. Echipa Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene va oferi taskforce-ului coordonat de Ministerul Economiei tot suportul posibil care să faciliteze decizia investitorului de a opta pentru România”, a declarat Roxana Mînzatu, conform economedia.ro.

Varta vrea să-și construiască noua fabrică de baterii în județul Arad

În momentul de față, potrivit sursei citate anterior, Varta caută mai bine de 100 de hectare de teren în județul Arad. Alegerea acestui județ este una lesne de înțeles: proximitatea cu granița de vest a României oferă anumite avantaje.

Cu toate că, acum, construirea noii fabrici Varta nu se află în stadiu avansat, deoarece toate aceste proceduri au nevoie de timp ca să se concretizeze, intenția este una sigură.

Viitoarea fabrică ar avea ca obiect de activitate producerea bateriilor de consum și ar urma, de asemenea, să creeze noi locuri de muncă pentru români.

În prezent, Varta Microbattery are deja o fabrică în județul Brașov care produce profit considerabil, însă oferă salarii și unui număr 447 de români, angajați în cadrul companiei.

Citește și: