22 mart. 2022 | 10:25

Mercedes începe producția unui nou model electric: când va fi lansat, cât va costa

ACTUALITATE
Mercedes începe producția unui nou model electric: când va fi lansat, cât va costa

Mercedes va construi un SUV complet electric de lux cu șapte locuri la fabrica sa din SUA pentru export în Europa, pe măsură ce marca își extinde gama de produse electrice dedicate.

Mercedes-Benz va dezvălui SUV-ul EQS, SUV-ul complet electric al mărcii, pe 19 aprilie, în timp ce își extinde gama de vehicule electrice dedicate.

SUV-ul EQS va fi construit în fabrica Mercedes din Vance, Alabama, și va fi exportat în Europa și alte piețe globale. Se alătură sedanurilor EQS și EQE pe platforma EVA; un SUV EQE va fi anunțat în continuare.

Dezvăluirea SUV-ului EQS este programată pentru Salonul auto de la Beijing; modelul este de așteptat să fie lansat spre sfârșitul acestui an.

Înainte de dezvăluire și începerea producției, Mercedes a lansat săptămâna trecută imagini oficiale ale interiorului și exteriorului camuflat al SUV-ului EQS cu șapte locuri.

mercedes interior

Producția în Alabama este așteptată să înceapă în iunie

Pentru a sprijini producția de EQS, EQS SUV, EQE și viitoarele vehicule electrice, Mercedes a deschis o fabrică de baterii pe site și spune că va începe să își aprovizioneze celulele de baterie în SUA până la jumătatea deceniului pentru a alimenta valul de vehicule electrice.

Furnizorul de baterii, cu sediul în Japonia, Envision AESC va construi o fabrică în SUA pentru a furniza o nouă generație de componente pentru baterii pentru Mercedes.

Fotografiile exterioare arată un ampatament lung, cu conplome relativ scurte față și spate.

La interior, opționalul MBUX Hyperscreen de 56 de inch, care combină panoul de instrumente, ecranul tactil central și un ecran de divertisment pentru pasager, este disponibil și pe sedanul EQS.

Mercedes nu a furnizat specificații tehnice pentru SUV-ul EQS și nu a confirmat numele acestuia, dar sedanul EQS, cu care va împărtăși bazele, oferă o autonomie de până la 780 km de la o baterie de 108 kilowați-oră și are o putere de până la 560 kilowați CP de la motoarele electrice de pe axele față și spate.

Cu toate acestea, modelele cu putere mai mică vor fi echipate cu un singur motor.

EQS cu un singur motor începe de la aproximativ 97.000 de euro în Europa.