O grădiniță a fost bombardată de trupele ruse într-un oraș din Lugansk

O grădiniță a fost bombardată de trupele ruse într-un oraș din Lugansk

În Lisichansk, regiunea Lugansk, invadatorii ruși au bombardat o grădiniță care a fost renovată anul trecut. Potrivit Ukrinform, despre acest lucru în Facebook a spus șeful administrației militare regionale Lugansk, Serghei Gaidai.

Grădiniță bombardată de trupele ruse în Lisichansk

„Dacă dimineața rușii lovesc la periferia orașului, acum deschid focul în alte părți ale acestuia. Angajații noștri ai Serviciului de Stat de Urgență continuă să elimine consecințele bombardării preliminare și există deja alte obiecte care trebuie stinse, apoi demontează molozurile de acolo și caută oameni. Una dintre ele este o grădiniță, care tocmai a fost renovată anul trecut. Se precizează informații despre victime”, a scris șeful regiunii.

El a remarcat că salvatorii lipsesc foarte mult pentru un astfel de număr de atacuri. Mai devreme, Gaidai a raportat că dimineața la Lisichansk, sub dărâmăturile caselor distruse de bombardamente de către agresor, a fost găsit un mort și 13 persoane au fost salvate.

Pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei. Trupele ruse bombardează și distrug infrastructura cheie, rachetele lovesc clădirile rezidențiale.

Gradinita bombardata de trupele ruse in Lisichansk
Gradinita bombardata

UNICEF spune că 2 milioane de copii au fugit din Ucraina, cu peste 100 de morți

Aproximativ două milioane de copii au fost acum forțați să fugă din Ucraina, reprezentând jumătate din toți refugiații din război, a declarat miercuri Fondul Națiunilor Unite pentru Copii. Peste 1,1 milioane au sosit doar în Polonia, cu sute de mii în țările apropiate din România, Moldova, Ungaria, Slovacia și Cehia.

UNICEF a avertizat cu privire la un risc crescut de exploatare și trafic pentru copiii care fug de violență. În efortul de a atenua aceste riscuri, agenția ONU extinde „Punctele albastre”, care sunt spații sigure unice pentru familiile care călătoresc.

Peste 100 de copii au fost uciși în conflict, a adăugat UNICEF, cu peste 130 răniți și peste 2,5 milioane de copii au fost strămutați în interiorul Ucrainei, potrivit UNICEF.

Aproximativ 80 de copii cu dizabilități ajung în Polonia din Ucraina cu trenul

Aproximativ 80 de copii cu dizabilități, unii însoțiți de tutorele lor, au ajuns în orașul de graniță Przemyśl, Polonia, după ce au fost transferați marți din regiunea centrală Dnipropetrovsk. Peste 100 de persoane în total au sosit la Przemyśl marți seara cu trenul, a declarat miercuri pentru CNN un purtător de cuvânt al regiunii locale Voievodul Podkarpackie, Michał Mielniczuk.

Ei au fost apoi transferați la un centru de primire din orașul Stalowa Wola, cu 26 de copii transportați cu ambulanța, a spus Mielniczuk. O echipă CNN la sol a asistat la un rând de ambulanțe și mulțimi de paramedici care așteptau copiii în gară mai devreme în cursul zilei.

Copiii vor sta aproximativ trei zile în Stalowa Wola, unde vor primi ajutor și sprijin, înainte de a fi duși în Germania, a adăugat Mielniczuk.

Citește și: