24 mart. 2022 | 14:24

Armata rusă a preluat controlul asupra orașului Izium și a lovit peste 60 de instalații militare din Ucraina

ULTIMA ORĂ
Armata rusă a preluat controlul asupra orașului Izium și a lovit peste 60 de instalații militare din Ucraina

Armata lui Putin susține că a preluat „controlul total“ asupra orașului Izium, aflat în estul Ucrainei, și a lovit peste 60 de instalații militare din țara vecină. Izium, aflat sub asediu de ceva timp, avea înainte de război în jur de 48.000 de locuitori. Zilele trecute, ocupanții ruși au ocupat parțial trei suburbii ale Kievului: Bucha, Hostomel și Irpin. Mai multe detalii, în continuare.

Rușii ar fi preluat „controlul total“ asupra orașului Izium

La doar câteva zile după ce au ocupat parțial trei suburbii ale capitalei Kiev, invadatorii ruși susțin că au preluat „controlul total“ asupra orașului Izium din estul Ucrainei, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, Igor Konaşenkov, transmite dpa, menționând însă că nu există o confirmare din partea ucraineană.

Înainte de începerea „operațiunii militare speciale“ în Ucraina, la 24 februarie, Izium avea în jur de 48.000 de locuitori. Momentan nu există date exacte cu privire la numărul victimelor din Izium, oraș aflat sub asediu de mai multe zile.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a declarat că „până în dimineața zilei de 24 martie, detașamentele Forțelor Armate Ruse au preluat controlul deplin asupra orașului Izium, în regiunea Harkov“.

„Armata continuă să îndeplinească sarcinile operațiunii militare speciale“, a adăugat purtătorul de cuvânt al armatei.

Potrivit acestuia, mai mult de 60 de instalaţii militare ucrainene au fost lovite în atacuri lansate în cursul nopţii.

 

Citește și: Bilanțul teribil al pagubelor materiale provocate de războiul din Ucraina. Rușii au distrus 73 de unități de învățământ

Pierderile suferite de armata ucraineană, potrivit Rusiei

Ministerul Apărării de la Moscova a indicat că armata rusă a distrus, în total, 202 sisteme defensive de rachete, 257 de drone şi peste 1.500 de tancuri şi alte vehicule blindate de luptă ucrainene de la începutul ofensivei, în urmă cu o lună. Informația nu a putut fi verificată în mod independent, precizează dpa.

La rândul ei, Ucraina a înregistrat și ea o victorie. Potrivit unui oficial al NATO, 40 de mii de soldați ruși au fost scoși din luptă, find uciși, răniți sau dispăruți în misiune.

În plus, Ucraina a consemnat un progres și în ceea ce privește limitarea înaintării armatei ruse în suburbiile Kievului, în ciuda „numărului uriaș“ al trupelor ruse masate la periferia capitalei, a anunțat miercuri un consilier al președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski (mai multe detalii AICI).