Netflix produce un film după un renumit joc video: despre ce e vorba

Netflix produce un film după un renumit joc video: despre ce e vorba

Se pare că Netflix se îndreaptă spre Rapture. Compania spune că face echipă cu 2K și Take-Two Interactive pentru o adaptare cinematografică a seriei BioShock.

Nu sunt încă disponibile alte detalii, dar pe baza imaginii pe care Netflix a distribuit-o în anunțul său, nu ar fi o surpriză să-l vedem abordând, într-un film, jocul video BioShock. Jocul imersiv al lui Ken Levine este plasat într-un oraș subacvatic care a fost menit să găzduiască cele mai mari minți de pe Pământ înainte de a coborî în haos.

Există șanse mari ca BioShock să se vadă bine pe ecrane. Jocul original din 2007 are un decor Art Deco/subacvatic izbitor și o poveste de neuitat. Asta ca să nu mai vorbim de personaje grozave – deși rămâne de văzut dacă realizatorii de film pot surprinde cu adevărat teroarea unui Big Daddy care se îndreaptă spre tine.

Netflix va face un film după celebrul joc video BioShock

Filmul nu este singurul proiect BioShock în lucru. Cloud Chamber lucrează la următoarea variantă, care va fi primul joc complet din serie de la BioShock Infinite din 2013.

BioShock a fost lansat în 2007 ca succesor al SystemShock. Amplasat într-un oraș subacvatic fictiv numit Rapture, jucătorii au fost atrași în mod misterios de adâncurile sale doar pentru a descoperi o istorie șocantă a modului în care un oraș menit să servească drept refugiu sigur pentru cei bogați și puternici a devenit un iad sub apă, urmărit de giganți îngrozitori.

Considerat unul dintre cele mai mari jocuri ale deceniului său, BioShock a generat două sequel-uri, BioShock 2 și BioShock: Infinite. Un nou joc BioShock este în prezent în dezvoltare fără creatorul Ken Levine la un studio nou-nouț numit Cloud Chamber.

Într-o declarație, CEO-ul Take-Two, Strauss Zelnick, spune: „Netflix se numără printre cei mai buni și cei mai avansați producători din întreaga lume de divertisment astăzi. Suntem încântați că împărtășesc viziunea și angajamentul nostru față de franciza BioShock, care este îndrăgită de milioane de fani din întreaga lume”.

Citește și: