Netflix a intrat în vizorul hackerilor: avertismentul dat de FBI

Netflix a intrat în vizorul hackerilor: avertismentul dat de FBI

Dacă, până acum, eram obișnuiți ca atacurile cibernetice să lovească alte tipuri de site-uri, mai nou, Netflix a intrat în lista celor vizate. Avertismentul a venit direct de la FBI.

Netflix este, în acest moment, cea mai cunoscută și accesată platformă de streaming online. În mod cert, această tendință se va păstra și pe viitor, de vreme ce filmele si serialele publicate aici înregistrează, pe zi ce trece, noi și noi recorduri.

Ba mai mult, Netflix a reușit să „încaseze” cele mai multe nominalizări la premiile Oscar de anul acesta, majoritatea laudelor fiind îndreptate către producția „The Power of the Dog”, în care îi putem vedea în rolurile principale pe Benedict Cumberbatch, Kirstin Dunst și Jesse Plemons.

Și cum, în zilele noastre, contul de Netflix este instalat pe televizoare, tablete și chiar telefoane, acest lucru a stârnit interesul hackerilor, astfel că aceștia își concentrează acum atenția asupra acestui subiect.

De ce vor hackerii să-ți fure contul de Netflix

Avertismentul a venit direct de la FBI. Potrivit agenției americane, hackerii ar putea încerca să îți fure datele de identificare aferente contului de Netflix pentru ca, mai apoi, să preia controlul dispozitivului pe care ai instalată aplicația. De ce ar face asta? Simplu: pentru a avea acces la celelalte aplicații care sunt instalate pe respectivele dispozitive. Una dintre cele mai râvnite este cea de banking, spre exemplu. Cu alte cuvinte, mai nou, hackerii operează „pas cu pas”, cum ar spune președintele României, Klaus Iohannis.

Ca să nu devii victima unui astfel de atac, tot ce trebuie să faci este să ignori mesajele pe care le primești, ce au legătură cu Netflix, dacă nu ești 100% că ele vin direct de la sursă. Eventual, poți analiza adresa de e-mail de pe care au fost trimise și compara domeniul cu cel oficial al gigantului de streaming. Imediat ce ai primit un astfel de e-mail suspect, evident fals, ai face bine să stergi mesajul de urgență pentru a evita viitoarele neplăceri.

Citește și: