Navele rusești și lansatoarele de rachete se apropie de Odesa. Trupele se pregătesc de atac

Navele rusești și lansatoarele de rachete se apropie de Odesa. Trupele se pregătesc de atac

În această dimineață, armata Ucraina a raportat, în Marea Neagră, un detașament rusesc de debarcare, format din patru nave mari de debarcare însoțite de trei bărci cu rachete poate se îndreaptă spre orașul Odesa. Primarul din Bilgorod-Dnistrovksyi Vitaliy Grazhdan informează că rușii au încercat să atace unitatea militară. Avionul a fost doborât, pilotul a fost catapultat iar este acum căutat.

Navele rusești și lansatoarele de rachete se apropie de Odesa

Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat joi că nave rusești și bărci cu rachete se apropie de al treilea oraș ca mărime al țării, Odesa, situat pe malul de nord-vest al Mării Negre.

„În apele Mării Negre, observăm un detașament de debarcare al Flotei Ruse de la Marea Neagră, format din patru nave mari de debarcare însoțite de trei bărci rachete, care avansează spre Odesa”, se arată într-un comunicat al Ministerului, potrivit business-standard.com.

Ukrainian Air Defense shot down russian jet that tried to attack power plant in Odesa region pic.twitter.com/njREbCk1dy

Ministerul a mai susținut că Forțele Armate ale Ucrainei au neutralizat o operațiune de debarcare a Rusiei în apropierea orașului Balovne, a informat Ukrainska Pravda.

Miercuri, Forțele au dislocat rachete antiaeriene pentru a distruge trei avioane rusești și două elicoptere. În timp ce noaptea de miercuri a trecut pașnic pentru mai multe regiuni ale Ucrainei, Rusia a continuat joi să atace Harkov, Severodonețk și Lysychansk.

Orașul Herson, sb ocupația rușilor

Primarul orașului Herson a susținut joi dimineață că forțele ruse au ocupat orașul. Potrivit Ukrainska Pravda, trupele ucrainene au continuat să apere Cernihiv și Nijn, dar situația din zona Vyshhorod, chiar în afara Kievului, este tensionată.

„Copiii sunt speriați. Ei nu știu că este un război, dar sunt speriați. Am o întrebare pentru ruși. De cine dracului ne salvați?”, a spus primarul orașului Herson.

Noaptea trecută a fost grea în regiunea, dar Mariupol a ținut. Între timp, Volnovakha este aproape de o criză umanitară, deoarece forțele ruse au refuzat să garanteze trecerea în siguranță a ajutorului umanitar.

Universitatea Catolică Ucraineană s-a adresat Papei cu o cerere de asistență pentru crearea unui „coridor umanitar”. În regiunea Harkov, Rusia a atacat pe tot parcursul nopții uzina Shevchenko și mai multe clădiri rezidențiale, inclusiv în districtul Izium.

Citește și: