Microsoft își spală toate păcatele, pe final de aprilie: actualizările care nu trebuie să-ți lipsească, pentru binele tău

Microsoft își spală toate păcatele, pe final de aprilie: actualizările care nu trebuie să-ți lipsească, pentru binele tău

Sistemele de operare de la Microsoft continuă să fie o mină de aur pentru hackerii răbdători. Având în vedere popularitatea Windows la nivel global, nu ar trebui să vină ca o surpriză majoră faptul acestea sunt cele mai atractive ține pentru infractorii cibernetici.

Din fericire, Microsoft și-a făcut un obicei din a publica, la intervale regulate de timp, actualizările de care ai nevoie pentru a-și ține sistemul în siguranță. Mai ține de tine să le și instalezi sau să îți lași sistemul de operare Windows ”să-și facă treaba”. Nu de alta, dar odată cu Windows 10 și, în continuare, cu Windows 11, a devenit din ce în ce mai dificil să sari din schemă un update pe care ți-l propune gigantul din Redmond.

Aprilie 2022 Patch Tuesday – toate actualizările pentru Windows 10 și Windows 11

Nu mai puțin de 100 de vulnerabilități de securitate au fost remediate cu cel mai nou set de actualizări de la Microsoft. Din păcate, cel puțin două dintre ele, dacă nu mai multe, au ajuns deja să fie exploatate de către hackeri și, implicit, să genereze victime în rândul utilizatorilor obișnuiți de PC.

Este important de reținut că April 2022 Patch Tuesday, cu toate cele 100 de actualizări ale sale, nu vizează doar Windows 10 sau Windows 11, ci toate produsele software ale companiei fondate de Bill Gates cu Paul Allen. Lista include, pe lângă Windows, Microsoft Office, browserul de internet Edge, Skype for Business, Hyper-V, dar și componente software care țin de rețelistică, precum Windows SMB și File Server.

În ceea ce privește vulnerabilitățile care au fost exploatate de către hackeri, acelea au făcut subiectul unor patch-uri 0-day. Este vorba de CVE-2022-26904 și CVE-2022-24521. Vulnerabilitățile din spate afectează componente din Windows – Windows User Profile Service, respectiv Windows Common Log File System Driver. În contextul creșterii exponențiale a numărului de atacuri cibernetice din perioada pandemiei, dar și post-pandemie, efortul celor de la Microsoft este unul lăudabil. Ca o trecere în revistă, Microsoft a lansat în martie alte 71 de update-uri, după cele 48 de actualizări din februarie.

Citește și: