Google Chrome are o nouă funcție: te va afecta, dacă folosești browserul

Google Chrome are o nouă funcție: te va afecta, dacă folosești browserul

Google adaugă un nou „tur ghidat pas cu pas” al setărilor de confidențialitate și securitate în Chrome, pentru a verifica numeroasele controale disponibile.

Conform companiei, noul ghid va include pagini separate despre unele setări, fiecare conținând descrieri a ceea ce se întâmplă atunci când o funcție este activată. Vor fi, de asemenea, note despre „lucruri de luat în considerare”, cum ar fi faptul că activarea sincronizării istoricului înseamnă că adresele URL pe care le vizitezi vor fi salvate în contul tău Google.

Google Chrome anunță Privacy Guide

Poți consulta GIF-ul de mai jos pentru a-ți face o idee despre cum va arăta Ghidul de confidențialitate.

Ghidul de confidențialitate va „începe să se lanseze treptat” pentru toți utilizatorii de desktop Chrome pe versiunea 100 „în săptămânile următoare”, potrivit postării de blog a Google. Pentru a accesa ghidul, trebuie să dai click pe pictograma meniului cu trei puncte din dreapta sus a browserului tău, apoi dai click pe Setări, apoi caută fila „Confidențialitate și securitate”. Când este disponibil, Ghidul de confidențialitate ar trebui să apară acolo.

Astfel, Google a anunțat Privacy Guide pentru Chrome, un ghid care le va arăta utilizatorilor care sunt cele mai importante setări ale browser-ului privind protejarea datelor personale. Privacy Guide va fi un fel de „wizard”, care va purta utilizatorii pas cu pas printre numeroasele opțiuni pe care utilizatorii le au pentru a-și proteja (cât de cât) datele personale.

Setările prezente în noul ghid vor fi însoțite de scurte descrieri, care le vor explica utilizatorilor, ce se întâmplă în momentul în care o anumită opțiune este activată ori schimbată. Deci trebuie să fii atent la aceste indicații.

Ca referință, Google a avut niște probleme destul de recent. Utilizatorii care folosesc Google Chrome, dar și Microsoft Edge au primit un avertisment cu privire la o vulnerabilitate în cadrul celor două browsere.

Google a emis o avertizare urgentă de actualizare pentru cei care folosesc Chrome pe Windows, macOS și Linux. O vulnerabilitate numită CVE-2022-1096 în Google Chrome și Microsoft Edge a forțat Google să emită un avertisment prin care îndemna utilizatorii să actualizeze browserele respective la cea mai recentă versiune.

Citește și: