File Explorer din Windows 11 câștigă tab-uri și se apropie mai mult de un browser de internet: cu ce te ajută

File Explorer din Windows 11 câștigă tab-uri și se apropie mai mult de un browser de internet: cu ce te ajută

La aproximativ jumătate de an de la lansare, Windows 11 începe să beneficieze de modificări substanțiale de funcționalitate și interfață. Microsoft încearcă să se alinieze cu pretențiile utilizatorilor și, mai ales, să fure o pagină de la Apple cu al său Finder din macOS.

Orice utilizator de laptop sau desktop care a petrecut 10 minute pe internet a devenit dependent de tab-urile din browser, indiferent dacă folosește Chrome, Firefox sau Microsoft Edge. Un tab te ajută să ajungi rapid la ceea ce ai nevoie, fără să pierzi ce ai deschis anterior. Acum, aceeași funcționalitate se pregătește să ajungă în Windows 11, după o tentativă eșuată din Windows 10 de acum 4 ani.

Tab-urile din browser ajung în Windows 11

Încă din 2018, Microsoft a început să se bată cu pumnul în piept pe marginea tab-urilor din managerul de fișiere. Acelea purtau numele de Sets și ar fi trebuit să ajungă în File Explorer pe parcursul verii din același an. Nu a mai fost să fie. Gigantul din Redmond a renunțat la idee, a anulat actualizarea.

Pe 5 martie 2022, în urmă cu aproximativ o lună, Microsoft a anunțat din nou introducerea tab-urile în File Explorer, de această dată, în Windows 11. Aparent, respectiva funcție va face parte dintr-un set semnificativ mai stufos de funcții pe care urmează să le vedem introduse în managerul de fișiere din cel mai recent sistem de operare al companiei americane. Ar trebui să fie inclusă și o pagină principală, Home, ce va introduse un sistem de pin-uri sau ace de siguranță pentru a facilita accesul rapid la fișiere dorite. Meniul de partajare al documentelor ar trebui, de asemenea, să devină semnificativ mai util.

Până la această oră, nu este foarte clar când vor ajunge tab-urile în Windows 11, dar actualizarea respectivă ar trebui să se lanseze cândva în 2022. Cel mai probabil, va fi nevoie să așteptăm până la toamnă pentru ca sistemul de operare de la Microsoft să se alinieze la funcționalitatea oferită de Apple pe Mac și de către majoritatea distribuțiilor de Linux.

Citește și: