Bill Gates face banii ”la foc automat”, chiar și după divorț: cât câștigă într-o singură secundă

Bill Gates face banii ”la foc automat”, chiar și după divorț: cât câștigă într-o singură secundă

Pentru o perioadă, în contextul divorțului de la Melinda Gates, foarte mulți s-au gândit că veniturile lui Bill Gates vor avea de suferit într-un ritm accelerat, pe termen lung. În realitate, sunt șanse mari ca unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei să câștige într-o secundă mai mult decât faci tu într-o lună.

În teorie, divorțul, pandemia, criza de semiconductoare sau războiul din Ucraina ar fi trebuit să aibă un impact mai mult sau mai puțin major asupra veniturilor lui Bill Gates. În practică, co-fondatorul Microsoft continuă să se laude cu niște cifre care generează multă invidie în rândul concurenței.

Din ce face bani Bill Gates și cât câștigă pe secundă

Bill Gates nu mai este cel mai bogat om din lume din 2017, când Jeff Bezos de la Amazon a dobândit acest titlu. În schimb, s-a bucurat de respectiva distincție între 1995 și 2010, respectiv în perioada 2013 – 2017. O mare parte din averea lui Gates vine în continuare de la Microsoft, compania care, în momentul în care a trecut pe acțiuni, avea o valoare de 350 de milioane de dolari. După lansarea Microsoft Office în 1990 și a Windows 95 în 1995, aceeași companie ajungea în 1999 să fie evaluată la 100 de miliarde de dolari.

Dincolo de Microsoft, însă, Bill Gates mai face bani prin intermediul fondului de investiții Cascade Investments Group, dar și Berkshire Hathaway, Coca-Cola, AutoNation, Deere & Co., Four Seasons Hotels, Strategic Hotels & Resorts, Canadian National Railway, Branded Entertainment Network și, nu în ultimul rând, ResearchGates.

Nici proprietățile unuia dintre cei mai bogați oameni nu sunt neglijabile. Pe lângă un avion privat, are o insulă privată în Belize intitulată Grand Bogue Caye, o colecție de artă și nu numai. Bill and Melinda Gates Foundation este unul dintre cele mai importante proiecte ale miliardarului, cu peste 40 de miliarde de dolari cheltuiți în lupta globală împotriva sărăciei și a numeroaselor afecțiuni.

La momentul de față, averea lui Bill Gates este estimată în jurul cifrei de 138 miliarde de dolari. Conform Business Insider, ritmul în care îi crește averea este de nu mai puțin de 1300 de dolari pe secundă, conform calculelor realizate de Business Insider.

Citește și: