Lucian Bode, chemat în Parlament de către AUR. Ministrul de Interne dă explicații pe tema funcției deținute de Arafat în DSU

Lucian Bode, chemat în Parlament de către AUR. Ministrul de Interne dă explicații pe tema funcției deținute de Arafat în DSU

Ministrul de Interne, Lucian Bode, este chemat, din nou, în Parlament, să răspundă pentru acțiunile lui Raed Arafat în cadrul DSU. Astfel, începând cu ora 16:00, oficialul va participa, la solicitarea partidului extremist AUR, la o dezbatere cu tema „Calitatea deţinută de domnul secretar de stat Raed Arafat în cadrul Departamentului pentru situaţii de urgenţă“.

Lucian Bode, chemat de AUR la „Ora Guvernului“

Ministrul de Interne, Lucian Bode, este invitat, din nou, marți, la „Ora Guvernului“ din plenul Camerei Deputaţilor, la o dezbatere, la solicitarea Grupului parlamentar AUR, pe tema atribuţiilor deţinute de secretarul de stat Raed Arafat în cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Dezbaterea va începe la ora 16:00, fiind a doua oră când ministrul Bode este invitat în plenul Camerei Deputaţilor pe tema „Calitatea deţinută de domnul secretar de stat Raed Arafat în cadrul Departamentului pentru situaţii de urgenţă“. Participarea sa la „Ora prim-ministrului“ apare pe agenda Camerei Deputaţilor.

„Vă adresez rugămintea ca această solicitare să fie reanalizată, având în vedere că începând cu ora 16:00 se va afla în desfăşurare o altă activitate la care voi fi prezent, cele două activităţi suprapunându-se, fapt ce nu îmi permite să dau curs solicitării respective.

Vreau să amintesc faptul că structurile MAI au răspuns pozitiv solicitărilor formulate de către parlamentari şi cu alte ocazii, manifestând în continuare aceeaşi deschidere spre un dialog constructiv pe problematici de maxim interes pentru cetăţeni“, arată informarea făcută de Lucian Bode către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor.

Citește și: Lucian Bode și Tanczos Barna, chemați la raport în Parlament. Ce acuzații li se aduc celor doi miniștri

Ministrul de Interne va da explicații privind activitatea lui Arafat în cadrul DSU

Amintim că Lucian Bode nu a putut fi prezent la dezbaterea din 11 aprilie pe motiv că avea altă activitate.

Tot atunci a fost chemat la raport și Tanczos Barna, Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, acuzat că tolerează tăierile ilegale de păduri.

„Întrucât domnul ministru nu a putut fi prezent în plenul Camerei Deputaţilor conform solicitării iniţiale în data de 11 aprilie, propunem data de 19 aprilie. Tema dezbaterii politice este reprezentată de calitatea deţinută de către domnul secretar de stat Raed Arafat în cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă“, se arată în solicitarea AUR adresată Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

La invitația AUR, ministrul de Interne va oferi explicații cu privire la achiziția dozelor de vaccin anti-COVID-19, arată un comunicat de presă al formaţiunii politice parlamentare.

„Este de notorietate publică faptul că România va mai primi şi achita vaccinuri în valoare de 790 de milioane de Euro. În ceea ce-l priveşte pe ministrul Lucian Bode, acesta va da socoteală în faţa Parlamentului în privinţa funcţiei pe care o deţine secretarul de stat Raed Arafat în cadrul DSU, în condiţiile unor suspiciuni rezonabile exprimate recent în spaţiul public în privinţa unei potenţiale uzurpări de calităţi oficiale“, a precizat AUR, în documentul de presă.

Citește și: