Lucian Bode și Tanczos Barna, chemați la raport în Parlament. Ce acuzații li se aduc celor doi miniștri

Lucian Bode și Tanczos Barna, chemați la raport în Parlament. Ce acuzații li se aduc celor doi miniștri

Lucian Bode și Tanczos Barna vor fi chemați astăzi la raport în Parlament. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor va da explicații după ce a fost acuzat că tolerează tăierile ilegale de păduri, iar ministrul Afacerilor Interne va trebui să ofere lămuriri cu privire la activitatea lui Raed Arafat în cadrul DSU. Mai multe detalii, în rândurile de mai jos ale acestui articol.

Lucian Bode și Tanczos Barna, așteptați astăzi în Parlament

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, sunt așteptați astăzi în Parlament pentru a oferi explicații. În vreme ce Tanczos Barna va trebui să se justifice în urma acuzațiilor potrivit cărora tolerează tăierile ilegale de păduri, Ludian Bode trebuie să dea explicații referitoare la activitatea lui Raed Arafat în cadrul DSU.

Astfel, cei doi miniștri ai Guvernului Ciucă vor da explicatii, astăzi, în Parlament. Primul va fi Barna Tanczos, ministrul Mediului, împotriva căruia USR a depus o moţiune simplă, în care este acuzat că nu face nimic în legătură cu tăierile ilegale de paduri. Moţiunea urmează să fie citită şi dezbatută astăzi.

„Intitutală «Amar de mediu. Ministrul Tanczos Barna trebuie să plece cât încă mai avem păduri de apărat», moţiunea simplă este justificată de faptul că ministrul Tanczos Barna este principalul vinovat pentru tăierile ilegale de păduri, pentru distrugerile provocate mediului, pentru incapacitatea statului de a profita de pe urma oportunităţilor oferite de economia verde şi pentru dispreţul arogant cu care este tratată societatea civilă atunci când atrage atenţia asupra problemelor“, se arată într-un comunicat al celor de la USR.

Chiar dacă va fi adoptată, moțiunea simplă nu conduce la demiterea automată a unui ministru, aceasta reprezentând o decizie a premierului.

Ce acuzații li se aduc miniștrilor

Al doilea ministru care urmează să se înfățișeze astăzi în fața deputaților este Lucian Bode, ministrul de Interne, chemat la solicitarea AUR.

Tema discuției este legată de calitatea deținută de secretarul de stat, Raed Arafat, în cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență.

Partidul extremist AUR vrea să afle de ce sunt blocate investițiile private sau de stat din România chiar mai bine de un an în procese birocratice de avizare și autorizare de către ISU, în condițiile în care durata legală de emitere a documentelor ar trebui să fie de maxim o lună de zile.
Citește și: