27 mai 2021 | 08:00

PSD își dă mâna cu AUR, pentru o ”cauză nobilă”: anunțul lui Ciolacu despre moțiunea de cenzură

ACTUALITATE
PSD își dă mâna cu AUR, pentru o ”cauză nobilă”: anunțul lui Ciolacu despre moțiunea de cenzură

Marcel Ciolacu vrea să dea jos Guvernul de alianță format din PNL, USR-PLUS și UDMR. O colaborare cu AUR în acest sens era inevitabilă și tocmai a fost confirmată oficial, pentru ca viitoarea moțiune de cenzură să aibă mai multe șanse de succes.

În mare parte, textul moțiunii de cenzură pe care social-democrații vor să o depună în Parlament este gata. Aceasta va fi supusă votului și s-ar putea să ducă la dărâmarea guvernului pe 14 iunie. Până atunci, însă, șeful PSD a insistat asupra faptului că va fi trimisă și către membrii AUR pentru a face ”adăugiri”.

„Pe 14 iunie o să depunem moţiunea de cenzură. O să începem să lucrăm la text, o să trimitem textul şi la parlamentarii neafiliaţi, este şi grupul AUR în Parlament şi o să trimitem textul, poate au şi dânşii adăugiri la text, pentru că au anunţat deja că vor vota o eventuală moţiune de cenzură depusă în Parlament”, a spus Ciolacu la TVR 1.

În cazul în care scopul moțiunii de cenzură nu este evident pentru toată lume, liderul social democrat a atras atenția asupra faptului că vrea să dărâme Guvernul cu ea și că urmează să fie depusă în Parlament.

„Încercăm să dărâmăm Guvernul cu această moţiune de cenzură pe care o vom depune. E o diferenţă de 34 de voturi între Putere şi Opoziţie. Tot aud această discuţie – de ce nu a depus PSD moţiune de cenzură până acum. Ce voiaţi, domnule, să depunem moţiune de cenzură după două săptămâni de la alegeri? Mai erau nişte plecaţi şi prin PSD la un moment dat, după ce a ieşit Iohannis cu 67% voiau să facem referendum să îl suspendăm. Stai, că de-abia au fost alegeri acum o săptămână şi a ieşit omul cu 67%, cum să îl suspendăm? Cam aşa s-a întâmplat şi acum. După ce s-au terminat alegerile i-a strâns domnul Iohannis să aibă Guvernul său pe pierzători”, a afirmat Ciolacu.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele