Lovitura zilei pentru Digi RCS RDS – divizia care se află într-o situație ciudată

Lovitura zilei pentru Digi RCS RDS - divizia care se află într-o situație ciudată

Una dintre diviziile Digi RCS RDS se află, în acest moment, într-o situație cel puțin bizară, în ceea ce privește cifra de afaceri înregistrată anul trecut, ceea ce se bate cap în cap cu o altă informație, referitoare la situația financiară a companiei.

Mai exact, Digisoft IT, compania de servicii IT și software care a fost înființată de RCS RDS în anul 2018, trece prin momente fără precedent, înregistrând o scădere destul de mare a cifrei de afaceri, în 2021.

Dacă în 2020, compania bifa 26,96 de milioane de lei, în 2021 situația pare să se fi înrăutățit, astfel că cifra de afaceri a scăzut la 17,86 de milioane de lei. Cu toate astea, există și o veste bună: profitul net pare să se fi dublat, astfel că a înregistrat 477.334 de lei, de unde și bizareria situației.

Digisoft IT, „puișorul” RCS RDS are aproximativ 90 de angajați și completează suita de companii a gigantului

Digisoft IT este, în prezent, administrată de Valentin Popoviciu, cel care, în paralel, este și vicepreședinte al Consiliului de Administrație RCS RDS, operatorul telecom controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari. Compania are aproximativ 90 de angajați.

„În industria telecom se vorbește foarte mult de convergența fix-mobil. Dar există și altă convergență. Nu există astăzi un operator telecom de succes fără o bază solidă de IT. Nu se poate fără segmentul software și din acest motiv a fost înființată această divizie. Majoritatea soluțiilor software pe care le folosim în prezent sunt dezvoltate de către compartimentul specializat al companiei și acest aspect reprezintă una din cheile succesului nostru”, a spus Serghei Bulac, despre înființarea diviziei RCS RDS, Digisoft IT, pasul necesar pentru întregirea companiei mamă.

Trebuie menționat că Digisot IT are ca asociați chiar RCS RDS (90%) și Integrasoft (10%) și se ocupă cu software-ul orientat către client (realizare și dezvoltare de aplicații soft).

Mai mult, este important de știut încă un aspect: Integrasoft este, la rândul ei, o companie controlată de gigant și se ocupă cu activități de inginerie și consultanță tehnică.

Citește și: