Lamborghini, în dezacord cu cea mai mare parte din industrie: anunțul făcut de producătorul auto

Lamborghini, în dezacord cu cea mai mare parte din industrie: anunțul făcut de producătorul auto

Lamborghini speră că poate continua să producă mașini cu motoare cu ardere internă în următorul deceniu, a declarat directorul general Stephan Winkelmann pentru ziarul german Welt am Sonntag.

„După hibridizare, vom aștepta să vedem dacă va fi posibil să oferim vehicule cu motor cu combustie internă dincolo de 2030”, a spus el într-un interviu acordat publicației. „O posibilitate ar fi menținerea în viață a vehiculelor cu motor cu ardere prin combustibili sintetici”.

Dacă Lamborghini continuă să producă mașini ICE până în anii 2030, ar pune producătorul auto deținut de Volkswagen în dezacord cu o mare parte din industrie.

Planurile Lamborghini

Spre exemplu, Dodge. Marca deținută de Stellantis intenționează să-și lanseze prima sa mașină complet electrică în 2024. În același an, intenționează, de asemenea, să nu mai producă unele dintre cele mai populare modele pe benzină, inclusiv Challenger și Charger. În schimb, Lamborgini nu va oferi o mașină complet electrică înainte de sfârșitul deceniului.

Practic, chiar dacă Lamborghini continuă să producă mașini ICE până în anii 2030, este posibil să nu poată vinde acele vehicule în multe locuri. În SUA și în alte părți ale lumii, guvernele au luat măsuri pentru a interzice vânzarea de mașini pe benzină până la jumătatea deceniului. Țări precum Germania au făcut diferențe  chiar pentru vehiculele alimentate cu combustibili sintetici.

Constructorul italian anunță schimbări importante în ceea ce privește producția de vehicule.

Lamborghini se află în ultimul an în care vinde doar motoare cu combustie la modele precum Aventador, deoarece producătorul de mașini sport începe tranziția către mașini hibride și electrice.

Marca Volkswagen Group va dezvălui prima sa mașină de producție cu priză anul viitor, înainte de a-și electrifica oferta completă până în 2024. Pentru 2022, Lamborghini și-a epuizat aproape întreaga producție după livrări record în 2021, a declarat CEO-ul Stephan Winkelmann.

Lamborghini a declarat că a livrat 8.405 de vehicule la nivel global anul trecut, în creștere cu 13%. Vânzările în Europa, cea mai mare regiune a sa, au crescut cu 12%.

Citește și: