Final de eră pentru Lamborghini: ce decizie au luat italienii

Final de eră pentru Lamborghini: ce decizie au luat italienii

Constructorul italian anunță schimbări importante în ceea ce privește producția de vehicule.

Lamborghini se află în ultimul an în care vinde doar motoare cu combustie la modele precum Aventador, deoarece producătorul de mașini sport începe tranziția către mașini hibride și electrice.

Marca Volkswagen Group va dezvălui prima sa mașină de producție cu priză anul viitor, înainte de a-și electrifica oferta completă până în 2024. Pentru 2022, Lamborghini și-a epuizat aproape întreaga producție după livrări record în 2021, a declarat CEO-ul Stephan Winkelmann.

Lamborghini a declarat că a livrat 8.405 de vehicule la nivel global anul trecut, în creștere cu 13%. Vânzările în Europa, cea mai mare regiune a sa, au crescut cu 12%.

„Va fi ultima dată când oferim doar motoare cu ardere”, a spus Winkelmann într-un interviu. Producătorul auto a văzut un „început foarte bun” în 2022, a spus el.

Winkelmann a spus că Lamborghini intenționează să dezvăluie patru produse noi în 2022, pe măsură ce gama se transformă.

Brandurile premium trec pe electric

Lamborghini a alocat un record de 1,5 miliarde de euro pentru trecerea la hibrizi plug-in și intenționează să ofere un model complet electric în a doua jumătate a deceniului. În timp ce alte mărci de super-mașini precum Ferrari sau Aston Martin se confruntă cu o sarcină deosebit de delicată de a păstra identitatea mărcii în schimbarea costisitoare către electrificare, planurile de viitor ale Lamborghini sunt susținute de cheltuielile record ale VW pentru noi tehnologii.

Lamborghini încă lucrează la un design final pentru prima sa mașină electrică și se înclină spre un model cu patru uși potrivit pentru utilizarea zilnică, a spus Winkelmann.

Potrivit unei prezentări pentru investitori, Lamborghini se așteaptă ca veniturile din 2021 înainte de marjele de dobândă și impozit să se apropie de 20%. Aceasta se compară cu randamentele de puțin peste 25% în primele nouă luni ale anului trecut pentru Ferrari.

Câștigurile pe întregul an, care urmează să fie raportate în martie, ar trebui să fie „într-un interval care să surprindă pe toată lumea”, a spus Winkelmann. „Surprinzător pentru toată lumea într-un sens pozitiv.”