Probabil cel mai memorabil Lamborghini, reinventat pentru 2021: cât de spectaculos este noul Countach hibrid

Probabil cel mai memorabil Lamborghini, reinventat pentru 2021: cât de spectaculos este noul Countach hibrid

Lamborghini are un portofoliu spectaculos de super mașini, iar multe dintre ele au fost lansate în ultimul deceniu. Puține sunt însă atât de memorabile în mentalul colectiv precum Countach, lansat în 1971. Acum, bolidul a fost reinventat pentru 2021.

După ce a făcut istorie în anii `80 și `90, Lamborghini Countach are acum ocazia să taie respirația unei noi generații de pasionați de viteză și lux. Noua ediție a clasicului bolid a fost dezvăluită în urmă cu câteva zile la Monterey Car Week și poartă numele de cod LPI 800-4. Creația din imaginile alăturate aduce un omagiu din versiunii clasice, cu o serie de particularități exotice, dar are un sistem de propulsie desprins în mod clar din 2021.

New-2021-Lamborghini-Countach-LPI-800-4_75

Lamborghini Countach LPI 800-4 – ce trebuie să știi

Unghiurile spectaculoase de pe caroserie și ușile foarfecă nu au plecat nicăieri. Noutatea constă într-o motorizare hibridă format dintr-un motor V12 de 6,5 litri montat în spate, asociat cu un sistem hibrid care duce puterea totală la aproximativ 825 CP.

Având tracțiune integrală, modelul este capabil să accelereze de la 0 la 100 km / h în 2,8 secunde șo să atingă o viteză maximă de peste 355 km / h.

„Countach LPI 800-4 este o mașină vizionară a momentului, la fel cum a fost predecesorul său. Countach nu doar întruchipează principiul de proiectare și inginerie al Lamborghini, ci reprezintă filosofia noastră de reinventare a granițelor, realizare a neașteptatului și extraordinarului și, cel mai important, fiind o țintă a viselor”, consideră Stephan Winkelmann, CEO al Lamborghini.

Dincolo de aceste detalii tehnice, noul Lamborghini Countach are o caroserie construită în întregime din plastic armat cu fibră de carbon, are pe puntea din față roți de 20 inchi și pe cea din spate de 21 de inchi, iar sistemul de direcție angrenează toate cele patru roți.

Printre celelalte particularități de finețe cu care se laudă bolidul anului 2021, Lamborghini Countach LPI 800-4 are discuri ceramice de frână, un sistem de direcție cu trei setări, spoiler-spate cu trei poziții, o cutie de viteze cu șapte trepte și dublu-ambreiaj și o masă de 1.595 kg. Doar pentru statistică, distribuția maselor este 43% față și 57% spate, iar în fabulosul motor V12 intră 13 litri de ulei și 25 de litri de lichid de răcire.

Lamborghini Countach LPI 800-4 va fi produs în 112 exemplare, o referință la denumire internă pentru primul Countach – LP112. Prețul de bază este de 2,2 milioane de euro.

lamborghini countach