Ar putea fi cea mai scumpă mașină electrică: un Bentley electric

Ar putea fi cea mai scumpă mașină electrică: un Bentley electric

Primul model complet electric al lui Bentley va fi construit în Crewe, ca parte a unei investiții de 3,4 miliarde de dolari a producătorului auto în sustenabilitate.

Bentley va începe producția primei sale mașini complet electrice în 2025, ca parte a unei investiții de 2,5 miliarde de lire sterline sau 3,4 miliarde de dolari în sustenabilitate în următorii 10 ani.

Bentley-ul electric va fi construit la fabrica producătorului auto din Crewe, Anglia. Este un pas critic în planul Bentley de a trece întreaga sa gamă de modele la vehicule complet electrice până în 2030, a declarat producătorul auto într-un comunicat.

Investiția va plăti parțial o nouă zonă de asamblare numită Bentley Dream Factory la uzina Crewe.

În declarație, Bentley a descris-o drept o uzină cu un impact redus asupra mediului.

„Securizarea producției primului nostru BEV în Crewe este un moment de hotar pentru Bentley și Regatul Unit, deoarece planificăm un viitor sustenabil pe termen lung în Crewe”, a declarat directorul general al Bentley, Adrian Hallmark.

Luxul electric

Se așteaptă ca mașina electrică să fie o versiune a un model de lux, cu funcții avansate de auto-conducere, dezvoltate de Audi, care supraveghează Bentley în cadrul Volkswagen Group. Caroseriile vor fi construite alături de cele Audi la fabrica VW din Hanovra, Germania, apoi expediate la Crewe.

Bentley a avut un an record în 2021, deoarece vânzările sale globale de vehicule au crescut cu 31%, până la 14.659, stimulate de cererea ridicată continuă pentru SUV-ul Bentayga.

O cincime din vânzările Bentayga au fost hibrizi plug-in, oferind brandului poziția de lider în electrificare înaintea rivalilor precum Aston Martin și Lamborghini. Bentley a spus că va vinde doar modele hibride plug-in și pur electrice din 2026.

Bentley va fi învinsă de rivalul britanic Rolls-Royce, deținut de BMW, pentru a fi primul brand de ultralux care oferă un vehicul pur electric. Rolls-Royce a anunțat că va lansa prima sa mașină complet electrică, Spectre coupe, în 2023, cu doi ani înainte de Bentley.

Ferrari va lansa prima sa mașină complet electrică în 2025, în timp ce Lamborghini a spus că primul său EV va apărea până în 2030.