Kremlinul ia la rost publicația Pravda, care a dezvăluit câți militari ruși au murit în războiul din Ucraina

Kremlinul ia la rost publicația Pravda, care a dezvăluit câți militari ruși au murit în războiul din Ucraina

Kremlinul nu are autoritatea de a dezvălui date despre pierderile părții ruse în timpul operațiunii speciale din Ucraina, aceasta fiind apanajul Ministerului Apărării, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Dmitri Peskov, relatează Interfax.

Kremlinul ia la rost publicația Pravda

„De la bun început, am convenit asupra cifrelor că nu avem informații și nu avem autoritatea de a le exprima în timpul operațiunii militare. Aceasta este apanajul Ministerului Apărării”, a răspuns el la o solicitare de comentare la apariția pe site-ul Komsomolskaya Pravda a datelor despre armata rusă decedată, care diferă semnificativ de datele oficiale ale Ministerului Apărării, notează CNN.

Peskov a invitat jurnaliştii să clarifice situaţia din Komsomolskaya Pravda.

„Site-ul nostru web a fost spart și în doar câteva minute au existat informații false”, a declarat Alexander Gamov, corespondent al publicației.

Jurnalistul care a pus întrebarea l-a rugat pe Peskov să evalueze cât de apropiate sunt cifrele apărute în Komsomolskaya Pravda de realitate, menționând că Ministerul Apărării nu a raportat pierderi de aproape trei săptămâni.

„Din păcate, nu pot ajuta cu asta”, a răspuns secretarul de presă al președintelui.

Consilierul guvernului ucrainean a spus că există o șansă „puterea lui Putin să fie limitată de propriul său popor”

Liubov Tsybulska, consilier al guvernului și al armatei Ucrainei, a spus că există șanse ca puterea lui Putin să fie limitată de propriul său popor.

Atunci când a vorbit din Varșovia, Polonia, despre existența potențialului pentru o ieșire a Rusiei din Ucraina, Tsybulska a declarat pentru CNN că cel mai bun scenariu este că, dacă se întâmplă ceva în Rusia, să existe o divizare între elitele ruse. Guvernul înțelege că acest război va duce Rusia la colaps.

„Deci, desigur, ne așteptăm să facă ceva în Rusia. Nu ne putem aștepta ca având sprijinul războiului, oamenii să meargă și să protesteze și, știți, să facă practic o revoluție. Dar există unele șanse ca puterea lui Putin să fie limitat de propriul său popor.

Încearcă să cuprindă orașe, dar nu pot intra și nu pot prelua controlul asupra orașelor ucrainene. Au făcut-o în Herson, dar oamenii continuă să protesteze, oamenii continuă să reziste și, practic, rușii nu știu ce să facă cu asta și același lucru cu Mariupol, Harkov și Kiev”, a spus Țibulska, vorbind despre ofensiva Rusiei și cu care se confruntă forțele de rezistență.

„Ei pot bombarda și ucide civili, dar nu pot controla orașele. Dar, desigur, Rusia vrea să sperie civilii și ei vor să răspândească panica în rândul civililor și demoralizarea și, practic, să reducă sprijinul pentru armata ucraineană din partea populației ucrainene”, a mai spus Tsybulska.