Momentul în care trupele atacă un mall din Kiev, filmat și publicat de Ministerul Apărării din Rusia VIDEO

Momentul în care trupele atacă un mall din Kiev, filmat și publicat de Ministerul Apărării din Rusia VIDEO

O lovitură rusească asupra Kievului a ridicat bilanțul victimelor cu încă opt persoane duminică noapte, după ce trupele lui Putin au atacat un centru comercial din cartierul Podilskyi, situat la nord-vest de capitală. Rusia a publicat acum imagini care surprind momentul în care o rachetă rusească lovește mall-ul, la pachet cu „motivul“ care a stat la baza actacului. „Acesta era cândva un centru comercial“. Mai multe detalii, în continuare.

Rusia publică imagini care au surpins atacul asupra mall-ului din Kiev

Un atac aerian al trupelor ruse înregistrat duminică, 20 martie, a șters de pe fața pământului un centru comercial din cartierul Podilskyi din nord-vestul Kievului. În urma atacului, cel puțin opt persoane și-au pierdut viața, potrivit procurorului general ucrainean, citat de CNN.

Conform Serviciului de Urgență al Ucrainei, mall-ul din cartierul Podilskyi și o parcare de lângă acesta au luat foc, flăcările ajungând până la etajele trei și patru ale clădirii.

Într-un mesaj postat pe Telegram, procurorul general a precizat că centrul comercial a fost distrus, sugerând, totodată, că numărul victimelor ar putea crește. Luni dimineață, șase cadavre erau în fața centrului comercial Retroville, potrivit unui reporter AFP.

„Acesta era odinioară un centru comercial!“, a precizat, de la fața locului, Paul Ronzheimer, reporterul ziarului german Bild, prezent în fața a ceea ce a mai rămas din mall-ul Retroville.

Citește și: Bilanț război Rusia-Ucraina. Cel puțin 902 civili ucraineni au fost uciși, printre care 64 de copii

Motivul care a stat la baza atacului

Acum, Ministerul Apărării din Rusia a publicat imagini cu atacul desfășurat, explicând și „motivul“ care a stat la baza atacului: vehiculele militare ucrainene, monitorizate din dronă, care se adăposteau în parcarea de acolo.

În colajul de imagini realizate din dronă se pot observa mai multe lansatoare multiple de rachete ale forțelor ucrainene care, se presupune, că atacau pozițiile invadatorilor ruși.

Vehiculele au fost urmărite cu drona până în locul în care au parcat – centrul comercial din Retroville. La finalul clipului publicat de ruși este surprins atacul cu racheta care lovește din plin centrul comercial.

„Zonele din apropierea centrului comercial au fost folosite ca bază pentru depozitarea muniției de rachete și pentru reîncărcarea mai multor lansatoare de rachete. Armele de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune au distrus o baterie de lansatoare de rachete multiple ucrainene și un depozit de muniție într-un centru comercial nefuncțional“, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, citat de Reuters.

Citește și: