Kim Jong Un, mesaj pentru prietenul Vladimir Putin: „Poporul rus face mari progrese într-o cauză dreaptă”

Kim Jong Un, mesaj pentru prietenul Vladimir Putin: „Poporul rus face mari progrese într-o cauză dreaptă”

Președintele nord-coreean Kim Jong Un și-a exprimat „sprijinul deplin” pentru Rusia și pentru ceea ce a numit „cauza justă pentru protejarea demnității și securității”, potrivit agenției ruse de stat Ria Novosti, citată de publicația ucraineană Pravda.

Dictatorul Coreea de Nord, mesaj pentru Putin

Liderul nord-coreean speră că relațiile dintre cele două țări, ambele aflate sub sancțiuni, vor continua să se „dezvolte în mod dinamic”.

Mesajul apare într-o telegramă de felicitare trimisă de Kim președintelui rus Vladimir Putin.

„Sub conducerea dvs., poporul rus, depășind cu curaj diverse provocări și dificultăți, face mari progrese într-o cauză dreaptă pentru protejarea demnității, securității și dreptului la dezvoltare a țării, iar poporul nord-coreean îl sprijină pe deplin”, a declarat el. în mesaj. în mesaj.

Kim Jong Un și-a exprimat, de asemenea, încrederea că relațiile dintre Coreea de Nord și Rusia, ambele aflate sub sancțiuni occidentale, vor continua să se „dezvolte dinamic”.

„Sunt încrezător că, pe calea protejării justiției internaționale și a asigurării securității globale, cooperarea tactică și strategică între cele două țări va deveni și mai strânsă”, a spus el.

Până în prezent, Coreea de Nord nu a susținut public războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

La 2 martie, Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluție care condamnă invazia Rusiei în Ucraina și cere Moscovei să își retragă imediat toate forțele din Ucraina. 141 de țări au votat în favoarea rezoluției, 5 împotrivă și 35 s-au abținut. Rusia, Belarus, care este implicată în invazie, Siria, Eritreea și Coreea de Nord au votat împotriva documentului.

Potrivit raportului agenției de știri Yonhap, justificarea lui Kim pentru un atac neprovocat împotriva Ucrainei pentru a proteja securitatea Rusiei indică noul obiectiv al lui Kim.

Pyongyang a subliniat recent legăturile sale strânse cu Moscova, în pofida criticilor tot mai numeroase din partea comunității internaționale cu privire la invazia rusă în Ucraina.

KCNA a relatat că Kim a dat asigurări că relațiile de prietenie vor rămâne puternice în toate domeniile pentru a proteja justiția internațională și a asigura securitatea globală.

În 2019, Kim a avut primul său summit cu Putin în orașul rusesc Vladivostok din Extremul Orient.

 

Citește și: