Jurnalista Emilia Șercan face noi dezvăluiri cu privire la CV-ul lui Bogdan Licu, propunerea PSD pentru CCR

Jurnalista Emilia Șercan face noi dezvăluiri cu privire la CV-ul lui Bogdan Licu, propunerea PSD pentru CCR

Emilia Șercan continuă șirul dezvăluirilor despre Bogdan Licu, propunerea PSD pentru functia de judecator CCR. Jurnalista a arătat că Licu nu a excelat la învățătură și era un student mediocru, după care a facut armata chiar la trupele de Securitate din București.

Emilia Șercan vine cu noi detalii despre Bogdan Licu. Ce se arată în CV-ul omului propulsat de PSD pentru a primi funția de judecător CCR

”Încă o tură de diplome ale lui Bogdan Licu obținute de la instanță. Astăzi, plenul Camerei Deputaților urmează să voteze un nou membru pentru Curtea Constituțională a României. Favorit este Bogdan Licu. Formal a fost propus de PSD, însă și PNL și-l dorește la fel de mult. Să nu uităm că președintele Klaus Iohannis l-a numit procuror-general adjunct, în ciuda unui aviz negativ pe care Consiliul Superior al Magistraturii i l-a dat lui Licu. La audierea din Parlament de săptămâna trecută, Bogdan Licu a declarat că notele mici din facultate și de la licență le-a lua pentru că a trebuit să își întrețină familia, deci au fost un accident, iar noi ar trebui să înțelegem că el a fost un tip strălucit la învățătură.”, și-a început dezvăluirea Emilia Șercan.

Aceasta explică parcursul lui Licu încă din timpul liceului, când după primii doi ani în care a studiat clasele a IX-a și a X-a la Liceul de Filologie-Istorie din Craiova, la profilul Chimie-Biologie, iar următorul an a fost transferat la Liceul Sanitar din București.

Pe atunci exista încă cele două trepte. Pentru a trece din clasa a X-a într-a XI-a era necesar un examen de promovare, numit și „examen de treaptă”, însă parcursul lui Licu pare să fie o enigmă destul de mare.

”Bogdan Licu promovează în clasa a XI-a la Liceu Sanitar din București în 1986, la profilul Sanitar – Laborant farmacie, pe care îl termină în vara lui 1988. Examenul de bacalaureat de la finalul clasei a XII-a l-a promovat cu media generală 7,00. A obținut nota 5 la Limba română, 6 la Chimie, 8 la Biologie și 9 la proba practică. Notele pentru cei patru ani de studiu din liceu nu fost mediocre și submediocre: 7,66 în clasa a IX-a, 7,25 în clasa a X-a, 5,62 în clasa a XI-a și 6,35 în clasa a XII-a. După terminarea liceului, în vara lui 1988, a fost înrolat în armată un an și jumătate pentru că nu a intrat sau nu a dat la facultate.”, se mai arată în dezvăluirea făcută de jurnalistă.

Revoluția din 1989 l-au prins în armata, pe care acesta ar fi făcut-o la trupele de Securitate în București. În zilele-cheie din decembrie 1989 ar fi făcut parte dintr-un detașament campat la Palatul Regal, adică exact peste drum de sediul Comitetului Central al Partidului Comunist Român.

”Armata a terminat-o în 1990, iar imediat după s-a angajat ca asistent sanitar la o unitate de jandarmi din București (mulți care vor să ascundă că au lucrat la Securitate înainte sau imediat după 1990 spun că au lucrat la Jandarmi). Abia un an mai târziu, în 1991 a devenit student la Facultatea de Drept a universității private „Spiru Haret”, care abia se înființase. Licu nu a excelat la învățătură nici în anii din facultate, după cum am arătat deja. În anul I a obținut media 6,69, în anul II 7,25, în anul III 7,80, iar în anul IV 6,60, cu o medie generală a celor patru ani de studiu de 7,08.

Examenul de licență l-a susținut și trecut târâș-grăpiș, în februarie 1996, deci nu odată cu promoția lui, in iunie 1995, atunci când a terminat facultatea, ci în următoarea sesiune. Asta înseamnă că fie nu s-a prezentat la examen în iunie 1995, fie l-a picat. În februarie 1996, la examenul susținut la Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – pentru că Universitatea „Spiru Haret” nu era acreditată și nu avea dreptul de a organiza examene de licență -, Bogdan Licu a obținut nota 5 la Drept penal, și 6 la Drept civil. Și asta știm deja.

Zece luni mai târziu, la 1 decembrie 1996, Bogdan Licu devenea procuror. Cum a intrat în magistratură Bogdan Licu cu aceste note? O întrebare bună, la care statul român are obligația să răspundă în aceste circumstanțe, nu numai Licu însuși. Încă un element important de CV: în 2003 începe ascensiunea lui în cadrul sistemului judiciar, iar odată cu ea acesta bifează un curs la Colegiul Național de Apărare al MApN în 2003, și unul la Colegiul Național de Informații al SRI în 2004. Abia după aceea prinde drag de carte, dă gata un masterat la o altă prestigioasă universitate privată, „Nicolae Titulescu”, în Drept Penal, și un altul în Relații Internaționale și Integrare Europeană la SNSPA.

După care urmează în mod firesc un doctorat plagiat, făcut la Academia SRI sub bagheta inegalabilului impostor Gabriel Oprea.
Având în vedere traseul lui academic, dar și cel profesional, care îi este cunoscut, nu mai reiau, întrebare e cine se află, totuși, în spatele numirii lui Bogdan Licu la CCR?”, conchide Șercan.

 

Citește și:
Etichete: