iPhone-ul tău devine POS: cum vei putea primi bani

iPhone-ul tău devine POS: cum vei putea primi bani

Posesorii de iPhone-uri au toate motivele de bucurie, Apple face un pas înainte și are de gând să implementeze o nouă tehnologie care ar putea să le transforme terminalele mobile în adevărate POS-uri.

În cazul în care nu știți, deși ne vine greu să credem asta, POS-urile sunt acele aparate pe care le găsim, de regulă, în magazine și care fac posibilă tranzaționarea banilor, direct din conturile noastre bancare, în cele ale comercianților.

Apple schimbă modul în care ne vom folosi telefoanele mobile

Conform unui anunț recent, Apple are de gând să faciliteze modul în care operăm tranzacțiile, dezvoltând o tehnologie care ne va permite să folosim iPhone-ul din dotare pe post de terminal POS.

Acest lucru ar putea să ajute afacerile considerabil, simplificând această operațiune.

Schimbarea va fi posibilă, cel mai probabil, prin intermediul unei viitoare actualizări de soft.

Așadar, utilizatorii vor putea să-și folosească funcția NFC pentru a face plăți, apropiind iPhone-ul sau Apple Watch-ul de un alt iPhone care, în acest caz, va acționa ca un POS.

Același lucru va putea fi făcut și dacă ai un card contactless, fie el de debit sau de credit.

Partea bună este că nu va fi nevoie de componente hard suplimentare, totul fiind rezolvat de un simplu update care va veni în curând.

În acest fel, iPhone-urile vor căpăta funcție de Software POS. De menționat că opțiunea este deja disponibilă pe Android, prin intermediul 3rd Party.

Tot ce mai rămâne de lămurit este dacă, în viitor, această opțiune va fi disponibilă în AppStore (sau se va instala automat) și, mai ales, dacă va implica vreun parteneriat cu un provider de plăți existent deja pe piață.

În mod evident, pasul este unul important și va ajuta mulți posesori de iPhone, dar și de afaceri, să-și simplifice birocrația mult prea stufoasă, în momentul de față.

Citește și: