Banca Transilvania, Raiffeisen, ING Bank, toate în top: cele mai populare bănci din România

Banca Transilvania, Raiffeisen, ING Bank, toate în top: cele mai populare bănci din România

Românii sunt dependenți de credite bancare, într-o formă sau alta, iar majoritatea informațiilor și le iau de pe internet. Din acest motiv, este mai important ca niciodată să știi cele mai populare bănci din România. Pe ce locuri sunt Banca Transilvania, Raiffeisen Bank sau ING Bank.

Majoritatea băncilor din România și-a întărit prezența online în ultimii ani, în contextul pandemiei de coronavirus. Aplicațiile de mobil au devenit mai bune, iar plaja serviciilor oferite fără deplasare într-o agenție s-a extins semnificativ. În același timp, numărul agențiilor s-a diminuat semnificativ. Pornind de la această realitate din piață, agenția Five Elements Digital a publicat o analiză legată de vizibilitatea online a instituțiilor bancare de pe meleaguri mioritice. Ideea a fost de a obține un top 10 bănci românești în funcție de căutările pe internet ale românilor.

Top 10 bănci românești, în online: Banca Transilvania, Raiffeisen și altele

Pentru a genera graficul de mai sus, Five Elements Digital a monitorizat vizibilitatea SEO pentru 89 de cuvinte în 8 categorii de produse bancare pentru 28 de instituţii bancare prezente pe piaţa din România. Nu mai puțin de 22 dintre aceste site-uri au avut rezultate relevante şi au fost incluse în topul final.

Dincolo de partea teoretică a ecuației, în final, cel mai important este clasamentul efectiv, iar Banca Transilvania câștigă detașat titlul de cea mai vizibilă bancă în căutările online ale românilor. Pe podium, este urmată de Raiffeisen Bank și ING. Top 10 este completat de BRD, CEC Bank, BCR, UniCredit, OTP Bank, Alpha Bank și Libra Bank.

În funcție de căutările efectuate, a doua jumătate a clasamentului suferă mici modificări și, în acest fel, se strecoară în clasament și instituții bancare precum Garanti, Patria Bank, First Bank sau Intesa Sanpaolo Bank.

Una peste alta, de cele mai multe ori, românii ajung la băncile de mai sus prin căutări pentru credite de nevoi personale, carduri sau credite ipotecare/imobiliare. Mulți își doresc oferte pentru carduri de credit, urmate de credite ipotecare sau imobiliare. Destul de sus în top căutărilor se află și opțiunile de refinanțare a creditelor. Prea puțini sunt curioși de conturile de economii.

Citește și: