Înțelegerea dintre Musk și Twitter, “pe butuci”: ce se întâmplă cu acordul

Înțelegerea dintre Musk și Twitter, “pe butuci”: ce se întâmplă cu acordul

Elon Musk amenință că se va retrage din acordul cu Twitter din cauza estimărilor boților. El susține că unele calcule opace de spam reprezintă o „încălcare materială” a acordului de fuziune.

Elon Musk încă nu este mulțumit de poziția Twitter față de boți și alte conturi false. După cum raportează Bloomberg, Musk a modificat un dosar SEC pentru a susține că Twitter comite o „încălcare materială” a condițiilor fuziunii, presupus că refuză să dezvăluie suficiente informații despre spam-ul boților și datele false ale conturilor.

Oferta rețelei de socializare de a oferi informații suplimentare despre metodele sale de testare pentru conturile false este atât inadecvată, cât și o încercare de a „obstrucționa și încurca” situația, a spus șeful Tesla. Cu alte cuvinte, este îngrijorat că Twitter încearcă să ascundă adevărata amploare a problemei boților săi.

Musk pare că se răzgândește cu Twitter

Potrivit documentului, Musk are nevoie de date atât pentru a se pregăti pentru achiziția Twitter, cât și pentru a-și îmbunătăți finanțarea. De asemenea, el a susținut că nu trebuie nici să-și explice raționamentul pentru date și nici să accepte noile condiții pentru a accesa orice informație.

Twitter a susținut în mod obișnuit că boții și conturile false reprezintă mai puțin de cinci procente din utilizatorii zilnici, dar nu a împărtășit semnificativ mai multe detalii. Musk și-a pus achiziția „temporar în așteptare” la mijlocul lunii mai, deoarece a încercat să confirme această cifră.

Însă acesta nu este singurul obstacol cu ​​care se confruntă oferta lui Musk. Autoritățile de reglementare din Uniunea Europeană, de exemplu, au avertizat că antreprenorul va trebui în continuare să se supună regulilor de conținut local, indiferent de dorința lui de a relaxa politicile Twitter. Totuși, dacă Musk și compania rămân în dezacord cu privire la datele boților, achiziția de 44 de miliarde de dolari s-ar putea destrăma înainte de a fi chiar finalizată.

Twitter a declarat pentru Engadget că va împărtăși în continuare informații „în cooperare” cu Musk, în conformitate cu acordul: „Twitter a împărtășit și va continua să împărtășească informații în cooperare cu Elon Musk, pentru a finaliza tranzacția în conformitate cu termenii acordului de fuziune. Credem că acest acord este în interesul tuturor acționarilor. Intenționăm să închidem tranzacția și să punem în aplicare un acord de fuziune la prețul și condițiile convenite”.

Citește și: