Ce face, de fapt, Elon Musk, cu Twitter: o mai vrea, n-o mai vrea?

Ce face, de fapt, Elon Musk, cu Twitter: o mai vrea, n-o mai vrea?

Miliardarul Elon Musk continuă să se confrunte cu Twitter și a sugerat recent că ar putea încerca să renegocieze acordul de 44 de miliarde de dolari. Musk le-a spus participanților la o conferință de la Miami că o înțelegere la un preț mai mic nu este „în afara discuției”.

Oferta potențială a lui Elon Musk pentru un preț mai mic este o întorsătură neașteptată, având în vedere că executivul SpaceX a fost de acord să plătească 38% pe Twitter atunci când a ajuns la o înțelegere cu consiliul companiei în aprilie, potrivit Bloomberg.

Vinerea trecută, Musk a anunțat că o cumpărare a Twitter a fost „temporar în așteptare” din cauza îngrijorărilor că numărul de boți de pe platformă este mult mai mare decât estima compania. Ca referință, boții sunt inteligențe artificiale controlate în masă și folosite pentru diverse atacuri cibernetice.

Elon Musk are niște idei crețe

Miliardarul a postat pe Twitter că echipa sa va face o analiză independentă a numărului de boți. Musk a fost mustrat ulterior de echipa juridică a Twitter pentru că a dezvăluit – într-un tweet, desigur – metodologia companiei pentru estimarea proporției de conturi de boți pe platformă. De asemenea, CEO-ul Twitter, Parag Agrawal, a explicat într-o serie de tweet-uri că estimările externe sunt probabil greșite.

„Din păcate, nu credem că această estimare specifică poate fi efectuată extern, având în vedere nevoia critică de a folosi atât informații publice, cât și private (pe care nu le putem partaja)”, a scris Agrawal pe Twitter.

Musk a răspuns la explicația lui Agrawal cu o serie din propriile lui tweet-uri, unul care includea un singur poop emoji. Musk a mai sugerat ca Twitter să verifice dacă utilizatorii sunt oameni sau nu sunându-i la telefon.

Expertul Tesla Dan Ives – un analist la firma de consultanță financiară Wedbush Securities – a estimat șansele ca Musk să treacă prin înțelegere la sub 50%. Dacă Elon Musk alege să plece, va fi supus unei taxe de un miliard de dolari. Însă, potrivit experților juridici care au vorbit cu The Washington Post, Twitter l-ar putea da în judecată pe Musk pentru daunele financiare cauzate companiei din cauza inversării în grabă a acordului.

Citește și:
Etichete: