Elon Musk „fuge de la altar” înaintea „nunții” cu Twitter: în ce condiții ar putea, totuși, să cumpere rețeaua de socializare, ce se întâmplă acum cu acțiunile

Elon Musk „fuge de la altar” înaintea „nunții” cu Twitter: în ce condiții ar putea, totuși, să cumpere rețeaua de socializare, ce se întâmplă acum cu acțiunile

Elon Musk nu pare să mai fie atât de sigur că vrea „căsătoria” cu Twitter, așadar acțiunile companiei au suferit o modificare drastică de valoare, așa cum era, de altfel, de așteptat.

De menționat că magnatul nu a renunțat total la ideea achiziționării Twitter, însă a declarat că mai așteaptă, suspendând temporar planul.

Anterior, Elon Musk „aruncase pe masă” suma de 44 de milioane de dolari care ar fi fost mai mult decât suficientă pentru ca Twitter să-i intre în buzunar, cât de curând.

Ce l-a convins pe Elon Musk să mai aștepte un pic

Cu toate că, cel puțin inițial, Elon Musk a anunțat că va achiziționa Twitter, motiv pentru care toată planeta „a sărit în aer”, timpul dovedește că această achiziție are șanse să nu se întâmple, dacă Musk nu va ajunge la concluzia că afacerea chiar merită ca el să scoată atâția bani din portofel.

Mai exact, Elon Musk a anunțat că, în perioada imediat următoare, va verifica exact câte conturi spam și false există pe rețeaua de socializare, scrie BBC, citat de Agerpres.

Cu toate că Musk nu a închis de tot ușa, consecința anunțului său a dus la scăderea acțiunilor Twitter cu 25%, în predeschiderea şedinţei de tranzacţionare a Bursei, de la New York.

Mai mult, șeful Tesla și SpaceX a spus că îți dorește ca Twitter să fie curățat de conturile false, care provoacă spam, în ciuda faptului că mai marii companiei au declarat că situația nu ar fi, în realitate, atât de gravă, acest gen de conturi însumând 5% sau chiar mai puțin, din utilizatorii activi.

În cazul în care Musk va ajunge la concluzia că mai bine se retrage din achiziționarea Twitter, va trebui să suporte consecințele: există o taxă de reziliere a contractului de un miliard de dolari.

Din nou, lumea întreagă stă cu sufletul la gură să afle ce decizie se va lua, până la urmă.

Citește și: