26 apr. 2022 | 08:02

Elon Musk a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari. Suma va fi plătită în numerar

ACTUALITATE
Elon Musk a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari. Suma va fi plătită în numerar

Twitter Inc. a acceptat oferta lui Elon Musk de a prelua compania, ceea ce i-ar oferi celui mai bogat om din lume controlul asupra rețelei sociale, fiind printre cei mai influenți utilizatori ai săi. Directorul executiv al Tesla a promis noi funcții și a readus în discuție eforturile de a atenua poziția Twitter cu privire la moderarea conținutului.

Twitter și Elon Musk au bătut palma pentru 44 de miliarde de dolari

Consiliul de administrație al Twitter a acceptat oferta miliardarului Elon Musk de a cumpăra compania de social media. CEO Tesla a încheiat un acord record de 44 de miliarde de dolari cu platforma online. Banii vor fi plătiți în numerar de către cel mai bogat om al planetei. Anunțul încheie o săptămână grea, începută de Musk, când s-a oferit să cumpere Twitter la 54,20 USD per acțiune.

„Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democrații funcționale, iar Twitter este piața digitală a orașului în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul umanității”, a spus Musk într-un comunicat de presă care anunță acordul.

„De asemenea, vreau să fac platforma Twitter mai bună ca niciodată, îmbunătăţind produsul cu noi funcţii, făcând algoritmii open source pentru a creşte încrederea, învingând roboţii de spam şi autentificând toţi oamenii. Twitter are un potenţial extraordinar, aştept cu nerăbdare să lucrez cu compania şi comunitatea de utilizatori pentru a-l debloca”, a mai afirmat miliardarul.

Tranzacția ar marca una dintre cele mai mari achiziții din istoria tehnologiei și va avea probabil repercusiuni globale în anii următori, inclusiv modelarea modului în care miliarde de oameni folosesc rețelele sociale.

Cum a fost primită vestea de către angajați

Angajații Twitter au reacționat la vestea că Elon Musk a preluat compania socială cu un amestec de entuziasm, frică și umor. Oamenii care lucrează pentru rețeaua de social media încearcă să-și anticipeze viitorul cu miliardarul imprevizibil.

„Este o perioadă de disconfort și incertitudine reală”, a declarat Edward Perez, director de management de produs pentru sănătatea societății la Twitter, într-un tweet. „Majoritatea dintre noi credem profund că Twitter este mult mai mult decât o platformă tehnologică; avem o responsabilitate profundă față de societate. Sper că noul nostru proprietar va ști asta”, a adăugat acesta, potrivit The Wall Street Journal.

Alți subordonați au glumit despre situație. Unul a scris pe Twitter „Trimite-ne pe toți la Tesla!”, în timp ce un alt angajat a prezis că artista Grimes, mama copiilor lui Musk, va cânta la petrecerea de sfârșit de an a companiei.